Δίνουμε μεγάλη «μπάζα» στους Γερμανούς: Συμφωνία-μαμούθ αγοράς όπλων 4δισ.€!

 


Ειλημμένη απόφαση για την Αθήνα , η οποία «κλείδωσε» στο ΚΥΣΕΑ της περασμένης Τετάρτης, φαίνεται ότι αποτελεί η σύναψη συμφωνίας «μαμούθ» με τη Γερμανία για τα εξοπλιστικά.

Η συμφωνία προβλέπεται να ανακοινωθεί σύμφωνα με πληροφορίες κατά την επίσκεψη του Γερμανού Καγκελάριου Όλαφ Σολτς στην Αθήνα και αφορά αγορά Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης LynxKF-41 με ταυτόχρονη μεταφορά του εργοστασίου-γραμμής παραγωγής στη Βόρεια Ελλάδα, εκσυγχρονισμό των αρμάτων μάχης Leopard 2 και Leopard1A5 αλλά και εκσυγχρονισμό των τεσσάρων φρεγατών ΜΕΚΟ κλάσης «ΥΔΡΑ».

Αθήνα και Βερολίνο βρίσκονταν σε συνομιλίες για να κλείσουν το μεγάλο deal για την αγορά ΤΟΜΑ Lynx με ταυτόχρονη μεταφορά της γραμμής παραγωγής στην Ελλάδα. Εργοστασίου το οποίο θα έχει ως έδρα τη Βόρεια Ελλάδα και θα απασχολεί τουλάχιστον 300 εργαζόμενους.

Με το Βερολίνο να θέτει ως προαπαιτούμενο προκειμένου να κλείσει η συμφωνία την παραγγελία τουλάχιστον 200 Lynx για τις ανάγκες του Στρατού Ξηράς. Η συμφωνία όπως φαίνεται οριστικοποιήθηκε με τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να αγοράζουν 205 ΤΟΜΑ Lynx KF-41. Όμως ταυτόχρονα στο μεγάλο deal φαίνεται ότι προστέθηκε και ο εκσυγχρονισμός μεγάλου αριθμού αρμάτων του Στρατού Ξηράς και συγκεκριμένα 183 Leopard 2 όπως και 190 Leopard 1A5. Εκσυγχρονισμός ο οποίος βρέθηκε εδώ και αρκετούς μήνες στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Διαβάστε την συνέχεια στο iskra

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια