Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει κοινές ναυτικές ασκήσεις με χώρα της Ανατολικής Αφρικής

Russian frigate Marshal Shaposhnikov -  Russia’s ambassador to Eritrea, Igor Mozgo
Freepen.gr - Η Ρωσία έστειλε ένα στρατιωτικό πλοίο για να συμμετάσχει σε κοινά γυμνάσια με την Ερυθραία, για πρώτη φορά στα 30 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη χώρα, Ιγκόρ Μόζγκο.

Ο Mozgo δήλωσε πως η φρεγάτα κλάσης Udaloy "Marshal Shaposhnikov" έφτασε στο λιμάνι της αφρικανικής χώρας Massawa και έχει προγραμματιστεί να παραμείνει στην Ερυθραία μέχρι τις 5 Απριλίου.

Οι Ρώσοι ναύτες θα συμμετάσχουν σε μια σειρά κοινών ασκήσεων με το Πολεμικό Ναυτικό της Ερυθραίας, σύμφωνα με δήλωση του Ρώσου πρέσβη.

Στις 14 Μαρτίου, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό ολοκλήρωσε κοινές ασκήσεις με τους κινεζικό και ιρανικό ναυτικό στον Κόλπο του Ομάν. Το "Marshal Shaposhnikov" συμμετείχε επίσης σε αυτές τις ασκήσεις.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αποκάλυψε ότι κατά τη διάρκεια των διήμερων ασκήσεων με το ιρανικό και το κινεζικό πολεμικό ναυτικό, "οι Ρώσοι ναύτες εξασκήθηκαν σε κοινές ασκήσεις ελιγμών και επικοινωνιών, στην εκτόξευση πολυβόλων μεγάλου διαμετρήματος και πυροβόλων μικρού διαμετρήματος επί του σκάφους σε στόχους επιφανείας και αέρα την ημέρα και τη νύχτα".

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια