Ζαχάροβα: Νόμιμος στόχος πιθανά πυρηνικά στην Πολωνία σε περίπτωση σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ

RIA Novosti / Ekaterina Chesnokova
Freepen.gr - Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε στο RIA Novosti ότι εάν τα αμερικανικά πυρηνικά όπλα εμφανιστούν στο πολωνικό έδαφος, οι σχετικές εγκαταστάσεις θα προστεθούν αμέσως στον κατάλογο των νόμιμων στόχων σε περίπτωση άμεσης στρατιωτικής αντιπαράθεσης με το ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda δήλωσε σε συνέντευξή του στη Fakt πως οι πολωνικές αρχές είναι έτοιμες να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στο έδαφός τους.

"Τέτοιες προκλητικές δηλώσεις από την πολωνική ηγεσία δεν είναι καινούργιες", δήλωσε η Ζαχάροβα.

"Οι πολωνικές αρχές δεν έχουν κρύψει τις φιλοδοξίες τους όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα αποκτήσουν στενότερο "χέρι" στα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ που έχουν αναπτυχθεί στην Ευρώπη εδώ και πολύ καιρό και τα συνυφαίνουν ενεργά με τη βαθιά εχθρική πολιτική τους έναντι της Ρωσίας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, "σαφώς δεν αρκεί για την Πολωνία ότι είναι ήδη μέλος του ΝΑΤΟ, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως "πυρηνική συμμαχία"". "Επιπλέον, η Βαρσοβία εμπλέκεται εντατικά στην άσκηση των λεγόμενων "κοινών πυρηνικών αποστολών" του βορειοατλαντικού μπλοκ ως κράτος που παρέχει άμεση υποστήριξη σε τέτοιες επιχειρήσεις", είπε.

"Όλα αυτά μαζί οδηγούν στο γεγονός ότι στο δικό μας στρατιωτικό σχεδιασμό αντιμετωπίζουμε την Πολωνία με ιδιαίτερη προσοχή και σύμφωνα με τις απειλές που προκύπτουν για τη Ρωσία με τη συμμετοχή αυτής της χώρας", σημείωσε η Ζαχάροβα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια