Η Ρωσία εκδικείται με χτυπήματα στο Κέντρο Λήψης Αποφάσεων

Freepen.gr - Ο Μάιος ξεκίνησε με ένα καταστροφικό χτύπημα ρωσικών πυραύλων στο ουκρανικό κέντρο λήψης αποφάσεων.

Τη νύχτα της 1ης Μαΐου, μια σειρά από μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν βροντερά στην πόλη της Οδησσού. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε τρία πλήγματα από ρωσικούς πυραύλους Iskander-M. Οι τοπικές αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν τους στόχους, αλλά οι τοπικές αναφορές ρίχνουν κάποιο φως ως προς τις ζημιές, αναφέρει το southfront.press.

Ένα από τα χτυπήματα φέρεται να είχε ως στόχο την τοπική σιδηροδρομική υποδομή. Η δευτερεύουσα έκρηξη επιβεβαίωσε την καταστροφή ενός στρατιωτικού κλιμακίου ή κάποιας αποθήκης κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό.

Ορισμένα τοπικά ρεπορτάζ υποστήριξαν επίσης την καταστροφή ενός εκτοξευτή αντιπλοϊκών πυραύλων Neptune στην περιοχή.

Ο κύριος στόχος της επίθεσης στην Οδησσό ήταν κατά πάσα πιθανότητα το αρχηγείο της διοίκησης της νότιας ομάδας των ουκρανικών δυνάμεων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, το χτύπημα ανέκοψε μια συνάντηση ανώτερων Ουκρανών αξιωματικών και στρατιωτικών εκπαιδευτών του ΝΑΤΟ που γινόταν στο υπόγειο. Οι απώλειες επιβεβαιώνονται από πολλά ασθενοφόρα που εντοπίστηκαν στην περιοχή.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές στην Οδησσό είναι πιθανό να αποκαλυφθούν, συμπεριλαμβανομένων των αναφορών των δυτικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον ξαφνικό θάνατο υψηλόβαθμων αξιωματικών του ΝΑΤΟ.

Εν μέσω συνεχών ρωσικών χτυπημάτων ακριβείας, ο ουκρανικός στρατός συνεχίζει τις προσπάθειες να φτάσει τουλάχιστον σε κάποιες υποδομές βαθιά μέσα στο ρωσικό έδαφος. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την αναχαίτιση 6 ουκρανικών UAV πάνω από τις παραμεθόριες περιοχές χθες το βράδυ. Ένα από τα UAV έφτασε στην πίσω περιοχή του Ριαζάν. Ως αποτέλεσμα της επίθεσης, αναφέρθηκε πυρκαγιά στο τοπικό διυλιστήριο πετρελαίου.

Οι ουκρανικές προσπάθειες να καταστραφεί η ρωσική υποδομή στα μετόπισθεν δεν έχουν ακόμη αντίκτυπο στην κατάσταση στο μέτωπο. Από την άλλη πλευρά, οι καταστροφικές επιθέσεις στα ουκρανικά στρατηγικά μετόπισθεν και στις εμπόλεμες περιοχές ανατρέπουν τα ουκρανικά σχέδια και αποδυναμώνουν την άμυνά τους. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις φέρνουν νέες νίκες στα πεδία των μαχών.

Βορειοδυτικά της Avdeevka, τα ρωσικά στρατεύματα επεκτείνουν γρήγορα τη ζώνη ελέγχου τους γύρω από το Ocheretino, καταλαμβάνοντας τον έναν οικισμό μετά τον άλλο. Οι εναπομείνασες ουκρανικές μονάδες αλέθονται στο καζάνι της φωτιάς κοντά στο Berdychi. Εν τω μεταξύ, στα βόρεια, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχωρούν προς το Arkhangelskoe, το οποίο είναι ήδη κοντά στο να περικυκλωθεί από τρεις κατευθύνσεις.

Στην κατεύθυνση Artyomovsk, οι αντιμαχόμενες πλευρές προετοιμάζονται για την επερχόμενη μάχη για το Chasov Yar. Οι συγκρούσεις βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στην ανατολική περιοχή Keramik. Τα ρωσικά στρατεύματα έφτασαν τελικά στο κανάλι Seversky Donets-Donbass, ένα σημαντικό ουκρανικό προπύργιο, ο έλεγχος του οποίου ανοίγει το δρόμο για επίθεση στο Chasov Yar από νέα κατεύθυνση.

Ο ρωσικός στρατός πέτυχε επίσης νέες νίκες στο νότιο μέτωπο Zaporozhie. Εν μέσω των σκληρών παρατεταμένων μαχών για τα ερείπια του Ραμποτίνο, η ρωσική σημαία υψώθηκε στα βόρεια περίχωρα του χωριού. Ο έλεγχος του οικισμού δεν έχει ακόμη εξασφαλιστεί, αλλά η απώλεια του Ραμποτίνο είναι το σύμβολο της συντριπτικής αποτυχίας της αιματηρής ουκρανικής επίθεσης πέρυσι.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια