Στρατιώτες του ΝΑΤΟ επιχειρούν στην Ουκρανία - Πολωνός πρωθυπουργός

Facebook/Kancelaria Premiera
Freepen.gr - Στρατιώτες του ΝΑΤΟ βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία και βοηθούν το Κίεβο, αλλά το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν θέλει να εμπλακεί άμεσα στη σύγκρουση με τη Ρωσία, δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ.

Ο Τουσκ έκανε τα σχόλια αυτά την Τετάρτη, απαντώντας σε ερώτηση ενός δεκάχρονου κοριτσιού που βρισκόταν μεταξύ των διαπιστευμένων δημοσιογράφων στο πολωνικό κοινοβούλιο και ρωτούσε γιατί ο ΟΗΕ ή το ΝΑΤΟ δεν έχουν ακόμη επέμβει στην Ουκρανία.

«Το ΝΑΤΟ σήμερα βοηθάει όσο μπορεί. Χωρίς τη βοήθεια του ΝΑΤΟ, η Ουκρανία δεν θα μπορούσε να υπερασπιστεί τον εαυτό της για τόσο πολύ καιρό", απάντησε ο Τουσκ, σύμφωνα με τη μετάφραση των δηλώσεών του.

«Λοιπόν, και υπάρχουν κάποια στρατεύματα εκεί, εννοώ στρατιώτες. Υπάρχουν κάποιοι στρατιώτες εκεί. Παρατηρητές, μηχανικοί. Τους βοηθούν", πρόσθεσε.

Το παιδί-δημοσιογράφος, που αναγνωρίστηκε από τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ως η Sara Malecka-Trzaskos, είχε ρωτήσει τον Τουσκ πώς έληξε η γιουγκοσλαβική σύγκρουση, αναφέροντας την ανάπτυξη των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ τη δεκαετία του 1990.

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, υποστήριξε ότι ο ΟΗΕ «απέτυχε στο τεστ» στα Βαλκάνια και πως «τα πραγματικά στρατεύματα, τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ», έπρεπε να επέμβουν και να βομβαρδίσουν το Βελιγράδι για να τερματιστεί ο πόλεμος, προφανώς συγχέοντας τη σύγκρουση στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη το 1992-95 και την εκστρατεία βομβαρδισμών του 1999 πάνω από το Κοσσυφοπέδιο.

Όσον αφορά τον λόγο για τον οποίο το μπλοκ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ δεν θα έκανε το ίδιο με την Ουκρανία, ο Τουσκ είπε ότι «όλοι στον κόσμο φοβούνται πως θα μπορούσε να ξεσπάσει πυρηνικός πόλεμος» σε περίπτωση άμεσης αντιπαράθεσης μεταξύ του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια