Η Ρωσία δε θα συμμετάσχει σε εκδηλώσεις για τη "φόρμουλα του Ζελένσκι" - Μαρία Ζαχάροβα

ΑΡ Photo/ΑΛexander Ζemlianichenkο
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Ουκρανία στην Ελβετία, που έχει προγραμματιστεί για τον Ιούνιο, ούτε σε άλλες εκδηλώσεις σχετικά με την "ειρηνευτική φόρμουλα" του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σε σχόλιο η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

"Οι Ελβετοί διοργανωτές της διάσκεψης διαστρεβλώνουν ανοιχτά τα γεγονότα. Η Ρωσία δεν πρόκειται να συμμετάσχει ούτε στην πρώτη λεγόμενη σύνοδο κορυφής στην Ελβετία, ούτε βασικά σε οποιεσδήποτε εκδηλώσεις που προωθούν την τελεσίδικη 'φόρμουλα του Ζελένσκι'. Ακόμη και αν θα μας καλούν επίμονα σε τέτοια φόρουμ", δήλωσε η Ζαχάροβα, σχολιάζοντας τη δήλωση της Ελβετίας ότι σε αυτό το στάδιο η Ρωσία δεν προσκλήθηκε στην "ειρηνευτική διάσκεψη" του Ιουνίου για την Ουκρανία.

Η διπλωμάτης τόνισε πως η Ελβετία δεν μπορεί να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για διάλογο επίλυσης. "Η χώρα αυτή έχει χάσει το ουδέτερο καθεστώς της, την ικανότητά της να είναι διαμεσολαβητής. Έχει ταχθεί στο πλευρό του καθεστώτος του Κιέβου, το υποστηρίζει ενεργά, παίρνει αντιρωσική θέση, επιβάλλει κυρώσεις εναντίον μας, υιοθετεί στρατηγικές που αποκλείουν τη Ρωσία από το σύστημα της ευρωπαϊκής ασφάλειας", είπε.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια