Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας ενισχύουν τα προβλήματα της Boeing - WSJ

ΑFΡ / Rοbert SchΙesinger
Freepen.gr - Η Boeing αντιμετωπίζει προβλήματα με την παραγωγή των αεροσκαφών 787 Dreamliner ευρείας ατράκτου λόγω της έλλειψης ενός βασικού εξαρτήματος που προκλήθηκε από τις κυρώσεις των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, αναφέρει η Wall Street Journal.

Οι εναλλάκτες θερμότητας, οι οποίοι χρησιμοποιούνται στο σύστημα περιβαλλοντικού ελέγχου του αεροπλάνου και ρυθμίζουν επίσης τη θερμοκρασία των ηλεκτρονικών του, είχαν κατασκευαστεί από μια κοινοπραξία μεταξύ της αμερικανικής εταιρείας RTX's Collins Aerospace και της εταιρείας HS-Nauka με έδρα τη Μόσχα, ανέφερε το δημοσίευμα σε άρθρο του την Παρασκευή.
 
Ωστόσο, τον Μάρτιο του 2022, μόλις λίγες εβδομάδες μετά το ξέσπασμα των συγκρούσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, η κοινή επιχείρηση έκλεισε ως μέρος των περιορισμών κατά της Μόσχας λόγω της σύγκρουσης, αναφέρει η έκθεση.

Η κατασκευή των εξαρτημάτων ρύθμισης της θερμοκρασίας μεταφέρθηκε στις νέες εργοστασιακές γραμμές της RTX στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αρχικά ήταν σε θέση να συμβαδίσουν με τις απαιτήσεις της Boeing λόγω του ότι η εταιρεία κατασκεύαζε σχετικά λίγα αεροπλάνα εκείνη την εποχή. Όμως τώρα υπάρχει έλλειψη εναλλακτών θερμότητας, καθώς η αμερικανική αεροπορική εταιρεία προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή των Dreamliners, σύμφωνα με την WSJ.

«Όταν έγινε η εισβολή, μετακινήθηκε και η ικανότητα του συγκεκριμένου προμηθευτή δεν συμβαδίζει με εμάς», δήλωσε τον Απρίλιο ο διευθύνων σύμβουλος της Boeing, Dave Calhoun.
 
Την περασμένη εβδομάδα, η Boeing δήλωσε στους επενδυτές ότι λόγω της έλλειψης εναλλακτών θερμότητας και της έλλειψης καθισμάτων καμπίνας -που είναι ένα άλλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία- δε θα μπορέσει να παραδώσει όσα αεροσκάφη Dreamliner είχε προγραμματίσει φέτος.

Η εταιρεία δήλωσε πως η παραγωγή θα επιβραδυνθεί τους επόμενους μήνες, αλλά τόνισε ότι αναμένει να επιστρέψει στην παραγωγή πέντε αεροσκαφών το μήνα μέχρι το τέλος του 2024. Παρέδωσε 13 Dreamliners το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, ανέφερε η WSJ.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια