Εντελώς ξαφνικά: JP Morgan Chase και Bank of America παραδέχονται απώλειες 4.500.000.000 δολαρίων

Pic.: dailyhodl
Freepen.gr - Οι δύο μεγαλύτερες τράπεζες στις ΗΠΑ δηλώνουν ζημία από χρέη ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που οι πελάτες τους δεν μπορούν να πληρώσουν.

Η JPMorgan Chase αναφέρει ότι οι καθαρές διαγραφές, δηλαδή τα χρέη που η τράπεζα δεν αναμένει να εισπράξει, έφτασαν τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, αναφέρει η «Daily Hodl».

Αυτό είναι σχεδόν διπλάσιο ποσό μη ανακτήσιμου χρέους σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Εν τω μεταξύ, η Bank of America ανακοίνωσε καθαρές διαγραφές ύψους 1,5 δισ. δολαρίων, μια εκτίναξη από τα 807 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η BofA αναφέρει πως οι απώλειες αυτές προέρχονται κυρίως από χρέη πιστωτικών καρτών που πιθανότατα δεν θα πληρωθούν ποτέ.

«Η Bank of America βλέπει “ρωγμές” στα οικονομικά των δανειοληπτών με βαθμολογία πιστοληπτικής ικανότητας κάτω της πρώτης κατηγορίας, των οποίων οι δαπάνες των νοικοκυριών επηρεάζονται από τα υψηλότερα επιτόκια και τον πληθωρισμό, δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής Alastair Borthwick στους αναλυτές σε μια συζήτηση για τα κέρδη.

Ενώ οι δανειστές κερδίζουν χρήματα από τις πληρωμές τόκων, επιδιώκουν να αποφύγουν καταστάσεις στις οποίες οι πελάτες καθυστερούν τόσο πολύ τα δάνεια που πρέπει να διαγραφούν».

Οι καθαρές διαγραφές αυξάνονται επίσης στη Citigroup και τη Wells Fargo, καθώς μια πρόσφατη έρευνα της Ομοσπονδιακής Τράπεζας διαπιστώνει ότι οι περισσότερες τράπεζες αυστηροποιούν πλέον τα πρότυπα δανεισμού για τους περισσότερους τύπους δανείων.

"Οι τράπεζες ανέφεραν αυστηρότερα πρότυπα και ασθενέστερη ζήτηση για τις γραμμές πίστωσης με ίδια κεφάλαια (HELOCs). Επιπλέον, για τις πιστωτικές κάρτες, τα δάνεια για αυτοκίνητα και άλλα καταναλωτικά δάνεια, τα πρότυπα φέρονται αυστηρότερα και η ζήτηση αποδυναμώθηκε συνολικά".

Παρά τις απώλειες, τόσο η JPMorgan Chase όσο και η Bank of America δηλώνουν ότι οι ισολογισμοί τους είναι υγιείς.

Η JPMorgan Chase κέρδισε 49,6 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδη πέρυσι, ενώ η Bank of America κέρδισε 24,9 δισεκατομμύρια δολάρια.

... Η JPMorgan Chase και η Bank of America είναι τα μεγαλύτερα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε όλο τον κόσμο. Σπάνια παραδέχονται τις δυσκολίες τους. Εάν ακόμη και αυτοί οι γίγαντες του τραπεζικού συστήματος δώσουν αρνητικά μηνύματα, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακολουθήσουν νέα προβλήματα που θα μπορούσαν να έχουν αντίκτυπο σε ολόκληρο το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.

Αναρωτιέμαι γιατί αυτές οι τράπεζες άρχισαν να διαμαρτύρονται τόσο ανοιχτά για τις δυσκολίες τους;

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια