Το Watergate ήταν μια ενορχήστρωση για την απομάκρυνση του προέδρου Νίξον από το αξίωμα

Paul Craig Roberts

Έχω αναφέρει αρκετές φορές το ίδιο. Ο Νίξον απομακρύνθηκε επειδή έκανε συμφωνίες περιορισμού των όπλων με τους Σοβιετικούς και άνοιγμα στην Κίνα. Αυτό εξομάλυνε τον εχθρό που χρειαζόταν το στρατιωτικό/ασφαλιστικό σύμπλεγμα για τον προϋπολογισμό και την ισχύ του. Για τον ίδιο λόγο δολοφονήθηκε και ο πρόεδρος Κένεντι από το στρατιωτικό/ασφαλιστικό σύμπλεγμα.

Η αυξανόμενη καχυποψία σχετικά με τη δολοφονία του Κένεντι σήμαινε πως το στρατιωτικό/ασφαλιστικό σύμπλεγμα δεν μπορούσε να διακινδυνεύσει μια δεύτερη βίαιη δολοφονία, οπότε ο Νίξον δολοφονήθηκε πολιτικά.

Η ίδια στρατηγική εφαρμόστηκε και στον Τραμπ. Όταν ο Τραμπ δήλωσε πως σκόπευε να εξομαλύνει τις σχέσεις του με τη Ρωσία, παρουσιάστηκε ως η ίδια απειλή για το σύμπλεγμα στρατού-ασφάλειας όπως ο Κένεντι και ο Νίξον. Αυτό ήταν το Russiagate, και αυτό είναι το θέμα των documentsgate, της εξέγερσης της 6ης Ιανουαρίου και των δύο αποτυχημένων διώξεων.

Όταν το Russiagate και οι διώξεις απέτυχαν, αποφάσισαν να κλέψουν τις εκλογές. Όταν η υποστήριξη του Τραμπ επέζησε από όλα αυτά, αποφάσισαν τις παραπομπές. Τουλάχιστον, οι κατηγορίες θα κρατήσουν τον Τραμπ μακριά από το κύκλωμα της προεκλογικής εκστρατείας και θα καταναλώσουν τους πόρους του σε νομικά έξοδα.

Είναι η αποφασιστικότητα και η ικανότητα του στρατιωτικού/ασφαλιστικού συμπλέγματος να προστατεύει τον προϋπολογισμό και την εξουσία του που κάνει την ειρήνη αδύνατη και τους πολέμους τον τρόπο ζωής μας.

https://twitter.com/CollinRugg/status/1781484602756124759

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια