Ανασχηματισμός: Αλλάζει τίποτε αν φορέσει κανείς ανάποδα το παντελόνι του;

pixabay / Bru-nO
Έγινε και ο περιβόητος ανασχηματισμός. Ε και; Μήπως τα πρόσωπα που αντικαταστάθηκαν, ακολουθούσαν δική τους γραμμή; Είναι πασιφανές από χρόνια ότι η σημερινή κυβέρνηση αποτελεί ενός ανδρός αρχή.

Του Στρατή Μαζίδη

Βασικά ποτέ δεν καταλάβαινα τους ελληνικούς ανασχηματισμούς. Πχ βγάζει την Κεραμέως από το ΥΠΕΣ για να την πάει στο Εργασίας. Μα αν απέτυχε ως ΥΠΕΣ, γιατί να πετύχει στο νέο πόστο; Αν πάλι κρίνεται ως επιτυχημένη, γιατί δεν παρέμεινε στη θέση της;

Θυμάμαι την άνοιξη του 2003 που είχε κάνει ανασχηματισμό ο Κώστας Σημίτης και μιλώντας στα κανάλια ο Χρήστος Πρωτόπαπας είπε μεταξύ άλλων «είμαστε μια καινούρια κυβέρνηση» ενώ βασικά ως ΠΑΣΟΚ κυβερνούσαν από το 1981 κι ως σημιτικό κόμμα από το 1996!

Επιστροφή στο σήμερα...

Ο Κωστής Χατζηδάκης, στο όνομα του οποίου πνίγονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες πίνοντας νερό, παραμένει στη θέση του.

Ο κ. Γεωργιάδης που από πέρυσι έχει βάλει χρονικά όρια σε συγκεκριμένες εξετάσεις και πότε μπορείς να τις ξανακάνεις, ενώ εδώ και λίγες εβδομάδες χρεώνει τους ασφαλισμένους με 1 ευρώ ανά παραπεμπτικό, εξακολουθεί να συνεχίζει στο υπουργείο Υγείας.

Βασικά έχει κανένα νόημα αν αλλάξει κανείς πόδι στην κάθε κάλτσα ή αν φορέσει ανάποδα το παντελόνι του; Ή αν ενώ φορά τρύπια μπλούζα, αλλάξει το παπούτσι του;

Όχι.

Το πρόβλημα της ΝΔ είναι διπλό. 

> Εγκατέλειψε το παραδοσιακό της ακροατήριο. Αυτό βέβαια έχει συμβεί εδώ και αρκετά χρόνια. Είχε ήδη διαφανεί με την στάση της στο Σκοπιανό, αλλά πλέον μετά την υιοθέτηση της αφυπνιστικής ατζέντας άρχισαν να το αντιλαμβάνονται περισσότεροι ψηφοφόροι της που πια αισθάνονται καλύτερα στα κόμματα των Βελόπουλου, Νατσιού και Λατινοπούλου.

> Επίσης πέτυχε στο Δόξα Πατρί τους ελεύθερους επαγγελματίας που από τον ΣΥΡΙΖΑ το περίμεναν και από τη ΝΔ το δέχτηκαν, με το κέρδος τους να αποδεικνύεται πλέον βάσει νόμου και όχι παραστατικών.

Ίσως ήρθε τελικά το πλήρωμα του χρόνου η ΝΔ να ακολουθήσει το δρόμο των λοιπών μνημονιακών κομμάτων [ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ] και να εισέλθει σε διαδικασία σμίκρυνσης.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια