«Ιστορικός αριθμός» - Μεγάλος γερμανικός προμηθευτής αυτοκινήτων θα περικόψει 14.000 θέσεις εργασίας

pixabay / alba1970
Freepen.gr - Η υπερχρεωμένη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία ZF Friedrichshafen δηλώνει ότι θα περικόψει έως και 14.000 θέσεις εργασίας, που αντιστοιχεί σε έναν στους τέσσερις εργαζόμενους. Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως οι περικοπές θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύουν ένα «ιστορικό μέγεθος» και αποτελούν κακό οιωνό για τον παραπαίοντα γερμανικό κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό του, αναφέρει το rmx.news.

Σύμφωνα με τα σχέδια της εταιρείας, από 11.000 έως 14.000 άτομα θα απολυθούν μέχρι το 2028, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ZF Holger Klein να δηλώνει ότι είναι «επιχειρηματική ευθύνη» του να διασφαλίσει πως η εταιρεία είναι «κατάλληλη για το μέλλον και να αναπτύξει τα καταστήματά της στη Γερμανία έτσι ώστε να είναι βιώσιμα ανταγωνιστικά και σταθερά τοποθετημένα».

Ο Klein το χαρακτήρισε ως «μια δύσκολη απόφαση», προσθέτοντας ότι οι συμφωνίες διαπραγμάτευσης με τους εργαζόμενους που χρονολογούνται από το 2020 σημείωναν πως τα καταστήματα στη Γερμανία που δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές θα κλείσουν.

Η γερμανική βιομηχανία αντιμετωπίζει τεράστιες αντιξοότητες και η εταιρεία φαίνεται να θέτει τις περικοπές θέσεων εργασίας στο πλαίσιο των ευρύτερων οικονομικών τάσεων που πλήττουν τη χώρα, λέγοντας ότι πίσω από την απόφαση βρίσκεται η «μειωμένη ανταγωνιστικότητα».

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια