Γερμανός υπήκοος καταδικάστηκε σε θάνατο στη Λευκορωσία

pixabay / jackal007
Freepen.gr - Ένας Γερμανός υπήκοος καταδικάστηκε σε θάνατο στη Λευκορωσία, δήλωσαν διπλωμάτες στο Βερολίνο στο γερμανικό δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Tagesschau. Δικαστήριο του Μινσκ έκρινε τον 29χρονο Ρίκο Κρίγκερ ένοχο για κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και αιτιολογεί πως μπορεί επίσης να έχει πολεμήσει στο πλευρό του ουκρανικού στρατού κατά των ρωσικών στρατευμάτων.

Σύμφωνα με την Tagesschau της Παρασκευής, «το υπουργείο Εξωτερικών και η πρεσβεία στο Μινσκ παρέχουν στον [ενδιαφερόμενο] προξενικές υπηρεσίες και επικοινωνούν ενεργά με τις αρχές της Λευκορωσίας για λογαριασμό του». Το Βερολίνο θεωρεί τη θανατική ποινή ως «σκληρή και απάνθρωπη μορφή τιμωρίας, την οποία η Γερμανία καταδικάζει υπό οποιεσδήποτε συνθήκες», σύμφωνα με τους διπλωμάτες.

Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η ομάδα της αντιπολίτευσης της Λευκορωσίας Viasna υποστήριξε ότι η ετυμηγορία κατά του Κρίγκερ είχε εκδοθεί στις 24 Ιουνίου. Ο Γερμανός υπήκοος φέρεται να κρίθηκε ένοχος για «μισθοφορική δραστηριότητα», «δραστηριότητα πράκτορα», «τρομοκρατική πράξη», «δημιουργία εξτρεμιστικού σχηματισμού», «σκόπιμη καταστροφή οχήματος ή γραμμών επικοινωνίας», καθώς και για «παράνομες ενέργειες σε σχέση με πυροβόλα όπλα, πυρομαχικά και εκρηκτικά».

Το άρθρο της ομάδας ισχυριζόταν πως ο Κρίγκερ γεννήθηκε στο Βερολίνο, είχε εργαστεί ως ειδικός αξιωματικός ασφαλείας στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στο Βερολίνο, καθώς και ως γιατρός διάσωσης για τον Γερμανικό Ερυθρό Σταυρό.

Οι αρχές της Λευκορωσίας φέρονται να πιστεύουν ότι ο Krieger είχε οργανώσει μια «έκρηξη με σκοπό να επηρεάσει τη λήψη αποφάσεων από τις αρχές, να εκφοβίσει τον πληθυσμό, να αποσταθεροποιήσει τη δημόσια τάξη». Δεν είναι σαφές από το δημοσίευμα σε ποιο περιστατικό αναφέρονται οι αρχές της Λευκορωσίας.

Επικαλούμενη ανώνυμους ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων,η Viasna υποστήριξε πως ο καταδικασθείς μπορεί να ανήκε στη μονάδα Kastus Kalinouski του ουκρανικού στρατού, η οποία αποτελείται κυρίως από πολίτες της Λευκορωσίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια