Οι Ουκρανοί παίζουν παιχνίδια στις διαπραγματεύσεις - Λαβρόφ

Sputnik/Sergey Bobylev
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι είναι έτοιμο για ειρηνευτικές συνομιλίες, καθώς είναι γνωστό πως έχει κάνει κωλοτούμπες στο θέμα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βιεντιάν του Λάος, όπου συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής της Ένωσης των Κρατών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN), ο Λαβρόφ κλήθηκε να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις ανώτερων Ουκρανών αξιωματούχων, μεταξύ των οποίων ο Βλαντιμίρ Ζελένσκι και ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρι Κουλέμπα, ότι είναι ανοικτό σε εμπλοκή με τη Ρωσία.

Σχολιάζοντας τα σχόλια του Κουλέμπα, ο Λαβρόφ είπε ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει αυτό, ενώ κατά καιρούς έχει πει το ακριβώς αντίθετο». Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι «δεν τους ακούω, για να είμαι ειλικρινής», αναφερόμενος τόσο στον Κουλέμπα όσο και στον Ζελένσκι.

Ο Λαβρόφ πρόσθεσε πως ο Γουάνγκ Γι τον είχε ενημερώσει για τις συνομιλίες με τον Κουλέμπα. «Πιστεύουμε ότι η θέση της Κίνας παραμένει αμετάβλητη... η οποία είναι να επικεντρωθεί στις βαθύτερες αιτίες της σύγκρουσης», είπε.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια