Εισαγγελέας κατηγορεί 16χρονη για προσβολή του Ερντογάν

Yasin Bulbul / Anadolu Agency
Freepen.gr - Ένα 16χρονο κορίτσι στην Κωνσταντινούπολη αντιμετωπίζει κατηγορίες επειδή φέρεται να προσέβαλε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον εισαγγελέα να ζητά την καταδίκη της, μετέδωσαν την Πέμπτη τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Η έφηβη φέρεται να τέθηκε υπό κράτηση στις 12 Μαΐου, αφού ένας προεδρικός φρουρός την κατηγόρησε ότι έβρισε την αυτοκινητοπομπή του Ερντογάν καθώς περνούσε από εκεί. Στην κατάθεσή της, η κοπέλα εξήγησε πως αντέδρασε από φόβο σε ένα όχημα που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα και δεν γνώριζε ότι ήταν μέρος της προεδρικής αυτοκινητοπομπής. Αρνήθηκε οποιαδήποτε πρόθεση να προσβάλει τον πρόεδρο ή οποιονδήποτε άλλο αξιωματούχο.

Μετά την κράτησή της, το 1ο Ποινικό Ειρηνοδικείο της Κωνσταντινούπολης άφησε την κοπέλα ελεύθερη υπό δικαστική επιτήρηση, απαιτώντας της να υπογράφει σε αστυνομικό τμήμα μία φορά την εβδομάδα και επιβάλλοντας απαγόρευση ταξιδιού. Ο εισαγγελέας άσκησε αργότερα δίωξη στις 18 Αυγούστου, ζητώντας την καταδίκη της για προσβολή του προέδρου.

Η υπόθεση αυτή αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης τάσης, καθώς 972 ανήλικοι διερευνήθηκαν πέρυσι βάσει των άρθρων του ποινικού κώδικα της Τουρκίας που σχετίζονται με την προσβολή του προέδρου και άλλων αξιωματούχων.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια