5 εκατομμύρια δολάρια σε "μαύρο χρήμα" κατασχέθηκαν από προμηθευτή τροφίμων του ουκρανικού στρατού

Economic Security Bureau of Ukraine
Freepen.gr - Οι ουκρανικές αρχές επιβολής του νόμου κατέσχεσαν περισσότερα από 5 εκατομμύρια δολάρια από μια εταιρεία που προμηθεύει τρόφιμα στις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, στο πλαίσιο έρευνας για ένα ύποπτο σύστημα φοροδιαφυγής, ανέφερε την Παρασκευή το Γραφείο Οικονομικής Ασφάλειας (BEB) της χώρας.

Στοίβες μετρητών βρέθηκαν στο αυτοκίνητο του λογιστή της εταιρείας όταν αυτό ανακόπηκε από αξιωματούχους ασφαλείας στην περιοχή του Κιέβου. Το BEB ανέφερε επίσης ότι προσπάθησε να κρύψει μια "μαύρη ταμειακή μηχανή" και να αποκρύψει τις παράνομες δραστηριότητες της εταιρείας κατά τη διάρκεια της έρευνας.

Οι αρχές δημοσίευσαν φωτογραφίες από το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου της γυναίκας γεμάτο με πολυάριθμες δεσμίδες χαρτονομισμάτων ευρώ. Σύμφωνα με την BEB, το ποσό που κατασχέθηκε ανήλθε σε 4,7 εκατομμύρια ευρώ (5,13 εκατομμύρια δολάρια). Έρευνες πραγματοποιήθηκαν επίσης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και στα διαμερίσματα ορισμένων μελών του προσωπικού της.

Η BEB δεν κατονόμασε την εν λόγω εταιρεία, αλλά δήλωσε ότι παρείχε προμήθειες τροφίμων στον ουκρανικό στρατό στο πλαίσιο συμβάσεων του Υπουργείου Άμυνας. Μεταξύ 2022 και 2023, η εταιρεία παρέδωσε στο Υπουργείο Άμυνας προϊόντα διατροφής αξίας 14,5 δισεκατομμυρίων γρίβνα (352 εκατομμύρια δολάρια), ανέφερε το γραφείο.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια