Πολιτική των ΗΠΑ: Αφήστε το Ισραήλ να κλιμακώσει κατά του Ιράν, και μετά πείτε στο Ιράν να μην ανταποδώσει την κλιμάκωση

pixabay / Mediamodifier
Ποτέ δε θα δείτε δυτικούς αξιωματούχους τόσο ενθουσιώδεις με την ιδέα της αποκλιμάκωσης όσο σε εκείνες τις χρονικές περιόδους που η πλευρά τους μόλις έχει κλιμακώσει σοβαρά τις εντάσεις με μια ακραία επιθετική πράξη, αλλά η άλλη πλευρά δεν έχει ακόμη ανταποδώσει.

Σε άρθρο με τίτλο "Οι ΗΠΑ προειδοποιούν το Ιράν για "σοβαρό κίνδυνο" αν πραγματοποιήσει μεγάλη επίθεση στο Ισραήλ", η Wall Street Journal αναφέρει ότι αξιωματούχοι της κυβέρνησης Μπάιντεν προειδοποιούν το Ιράν να μην "κλιμακώσει" εναντίον του Ισραήλ στα σχεδιαζόμενα αντίποινα για τη δολοφονία ενός ηγέτη της Χαμάς στην Τεχεράνη.

CAITLIN JOHNSTONE - caitlinjohnstone.com.au / Παρουσίαση Freepen.gr

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ξεκάθαρα μηνύματα στο Ιράν πως ο κίνδυνος μιας μεγάλης κλιμάκωσης εάν πραγματοποιήσει μια σημαντική επίθεση αντιποίνων εναντίον του Ισραήλ είναι εξαιρετικά υψηλός", δήλωσε ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος στην Wall Street Journal, προσθέτοντας ότι "υπάρχει σοβαρός κίνδυνος συνεπειών για την οικονομία του Ιράν και την σταθερότητα της νεοεκλεγμένης κυβέρνησής του εάν ακολουθήσει αυτόν τον δρόμο".

Καθώς καθόμαστε περιμένοντας την προγραμματισμένη επίθεση αντιποίνων του Ιράν και ελπίζουμε πολύ πως αυτή δε θα οδηγήσει σε ένα νέο μεγάλο πόλεμο στη δυτική Ασία, δεν μπορεί κανείς να μην διαβάσει τέτοιες αναφορές και να μην σκεφτεί πως σίγουρα θα ήταν καλό οι Αμερικανοί να είχαν εκδώσει τέτοιου είδους προειδοποιήσεις προς το Ισραήλ για την αποφυγή κλιμάκωσης πριν προχωρήσει στην παράλογα κλιμακούμενη δολοφονική εκστρατεία του στις πρωτεύουσες του Ιράν και του Λιβάνου.

Ποτέ δε θα δείτε δυτικούς αξιωματούχους τόσο ενθουσιώδεις με την ιδέα της αποκλιμάκωσης όσο σε εκείνες τις χρονικές περιόδους που η πλευρά τους έχει μόλις κλιμακώσει σοβαρά την ένταση με μια ακραία επιθετική πράξη, αλλά η άλλη πλευρά δεν έχει ακόμη ανταποδώσει. Σου θυμίζουν έναν γονέα που αφήνει το παιδί του να τρέχει και να χτυπάει τα άλλα παιδιά στην παιδική χαρά, και όταν ένα άλλο παιδί πάει να το χτυπήσει κι αυτό, ορμούν και αρχίζουν να φωνάζουν για την ανάγκη να παίξουν όμορφα.

Κάνουν αυτό το τραγούδι και το χορό τις τελευταίες ημέρες, από τότε που έγινε σαφές ότι το Ιράν θα προβεί σε αντίποινα για τη δολοφονία του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια, ενώ ήταν φιλοξενούμενος στο έδαφός τους.

"Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος Χάρις και εγώ ενημερωθήκαμε στο δωμάτιο καταστάσεων για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή", ανέφερε ο λογαριασμός του προέδρου Μπάιντεν στο Twitter τη Δευτέρα. "Λάβαμε ενημερώσεις σχετικά με τις απειλές του Ιράν και των πληρεξουσίων του, τις διπλωματικές προσπάθειες για την αποκλιμάκωση των περιφερειακών εντάσεων και τις προετοιμασίες για την υποστήριξη του Ισραήλ σε περίπτωση που δεχθεί νέα επίθεση. Συζητήσαμε επίσης τα μέτρα που λαμβάνουμε για να υπερασπιστούμε τις δυνάμεις μας και να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε επίθεση κατά του προσωπικού μας με τρόπο και τόπο που θα επιλέξουμε".

"Περαιτέρω επιθέσεις αυξάνουν μόνο τον κίνδυνο επικίνδυνων αποτελεσμάτων που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και κανείς δεν μπορεί να ελέγξει πλήρως", διακήρυξε την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

"Περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή δεν είναι προς το συμφέρον κανενός", έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Λάμι την Τρίτη. "Μίλησα με τον υπηρεσιακό υπουργό Εξωτερικών του Ιράν, Αλί Μπαγκερί Κανί, και προειδοποίησα ότι οποιαδήποτε ιρανική επίθεση θα είχε καταστροφικές συνέπειες για την περιοχή. Το Ιράν και όλα τα μέρη πρέπει επειγόντως και άμεσα να αποκλιμακώσουν την κατάσταση".

Οι ισχυροί δυτικοί υποστηρικτές του Ισραήλ είναι ευτυχείς να το αφήνουν να αλωνίζει σε όλη την περιοχή χωρίς να απευθύνουν ουσιαστικές προειδοποιήσεις κατά των εγκληματικών ενεργειών του ή να του επιβάλλουν οποιεσδήποτε συνέπειες. Αλλά μόλις γίνει σαφές πως το Ισραήλ έχει ξεπεράσει μια κόκκινη γραμμή και πρόκειται να χτυπηθεί, αυτοί οι δυτικοί διαχειριστές της αυτοκρατορίας μετατρέπονται σε ένα μάτσο χίπηδες που θέλουν απλώς ειρήνη και αγάπη.

Όταν το Ιράν κάνει ό,τι πρόκειται να κάνει, μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η δυτική αυτοκρατορία και οι προπαγανδιστές της στα μέσα μαζικής ενημέρωσης θα το παρουσιάσουν ως απρόκλητη και εξωφρενική επιθετική πράξη και θα αρχίσουν να φλυαρούν για την "υπεράσπιση" του Ισραήλ έναντι των "επιτιθέμενων". Η αυτοκρατορική ιστορία αρχίζει πάντα αμέσως μετά τις επιθέσεις του Ισραήλ και ξεκινάει το ρολόι καθώς αναδύονται τα αντίποινα γι' αυτές.

Έτσι λειτουργεί η αυτοκρατορική μηχανή περιστροφής: αντιστρέφοντας το θύμα και τον θύτη, τον επιτιθέμενο και τον αμυνόμενο, ισχυριζόμενη ότι ενεργεί πάντα σε αυτοάμυνα, ενώ βρίσκεται σε μια συνεχή κατάσταση επίθεσης. Όταν εμφανίζεται το αναπόφευκτο πλήγμα από αυτές τις επιθέσεις, κοιτάζουν με αθωότητα με τα μάτια του Μπάμπι και το αποκαλούν απρόκλητη επίθεση που εξαπέλυσαν διαταραγμένοι τρελοί με μίσος στην καρδιά τους, και το χρησιμοποιούν για να δικαιολογήσουν ακόμα περισσότερες μαζικές στρατιωτικές σφαγές στα μέρη του κόσμου όπου ήδη ήθελαν να τις προκαλέσουν.

Δεν κουραστήκατε να σας προσβάλλουν τη νοημοσύνη σας με αυτόν τον τρόπο; Εγώ ξέρω πως έχω κουραστεί.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια