Τεράστιες εκτάσεις της Αμερικής είναι τόσο καταθλιπτικές που μοιάζουν με κάτι από ταινία τρόμου

Οι πλούσιοι τα πάνε μια χαρά αυτή την στιγμή, αλλά δεν φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι μεγάλο μέρος της χώρας πονάει βαθιά ετούτη την ώρα. Το 59 τοις εκατό των Αμερικανών πιστεύει πως η αμερικανική οικονομία βιώνει ύφεση, και αυτό οφείλεται στο ότι οι περισσότεροι από αυτούς βιώνουν προσωπικά τον οικονομικό πόνο. Κυριολεκτικά σχεδόν τα πάντα είναι σημαντικά πιο ακριβά το 2024, κάθε μέρα ανακοινώνονται περισσότερες μεγάλες απολύσεις και χιλιάδες επιχειρήσεις χρεοκοπούν. Δεν έχουμε δει ένα τσουνάμι οικονομικής ταλαιπωρίας όπως αυτό εδώ και πολύ καιρό.
 
Michael Snyder - theeconomiccollapseblog.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Εάν ζείτε σε μια πλούσια περιοχή σε ένα καλό μέρος της χώρας, μπορεί να αναρωτιέστε τι είναι όλη αυτή η φασαρία.

Αν εσείς και όλοι γύρω σας είστε ακόμα καλά, η ζωή μπορεί να φαίνεται ακόμα αρκετά καλή.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν τεράστια τμήματα αυτής της χώρας που είναι τόσο καταθλιπτικά που κυριολεκτικά μοιάζουν με κάτι βγαλμένο από ταινία τρόμου.

Υπάρχουν πολλές κοινότητες που μαστίζονται τόσο από τη φτώχεια, τα ναρκωτικά, την έλλειψη στέγης, τη βία και την κλοπή που φαίνεται πως δεν υπάρχει κανένας πιθανός τρόπος να αλλάξουν τα πράγματα.

Ένας άντρας ονόματι Drew Binksy επισκέφτηκε πρόσφατα ένα από τα πιο φτωχά μέρη της Δυτικής Βιρτζίνια και ανακάλυψε ότι οι περισσότεροι από τους ανθρώπους εκεί ζουν στη φτώχεια:
«Οι περισσότεροι [οι κάτοικοι] ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και το προσδόκιμο ζωής είναι πολύ κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

«Πολλές οικογένειες βασίζονται μόνο στην κρατική βοήθεια για να τα βγάλουν πέρα ​​και υπάρχει περιορισμένη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη».
Σήμερα, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις επιταγές που λαμβάνουν από την κυβέρνηση κάθε μήνα.

Σε περιοχές όπου οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν χάσει την ελπίδα να βρουν ποτέ μια καλύτερη ζωή, ο εθισμός στα ναρκωτικά είναι συχνά αχαλίνωτος, και αυτό ακριβώς είδε ο Binksy:
Σημειώνει επίσης πως «οι εθισμοί στην κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη και τη φαιντανύλη είναι έντονοι» στην πολιτεία, ενώ πολλοί άνθρωποι «ζουν τόσο απομονωμένοι που έχουν τη δική τους διάλεκτο».

Ο δημιουργός περιεχομένου ξεκινά το ταξίδι του στο Bluefield και καθώς περιπλανιέται στην άλλοτε ακμάζουσα πόλη παραγωγής, λέει ότι νιώθει σαν να έχει μπει σε «έναν ξεχασμένο κόσμο».

Και συνεχίζει: «Άδειοι δρόμοι και κλειστά μαγαζιά απλώνονται μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι. Είναι σαν να σταμάτησε η ζωή».
Εκεί οδεύει ολόκληρη η χώρα.

Μόλις πριν από λίγες μέρες, έγραψα για την «αποκάλυψη λιανικής» που εξαπλώνεται ραγδαία σε όλη την Αμερική.

Χιλιάδες χιλιάδες καταστήματα κλείνουν και τα περισσότερα από αυτά τα εγκαταλελειμμένα καταστήματα δε θα γεμίσουν σύντομα.

Τουλάχιστον όμως θα αποτελέσουν βολικές τοποθεσίες για συγκέντρωση τοξικομανών.

Σύμφωνα με μια γυναίκα από την οποία πήρε συνέντευξη ο Binksy, το 30 τοις εκατό των ανθρώπων στην κοινότητά της είναι σε χρήση παράνομων ναρκωτικών:
Μια γυναίκα στο κατάστημα λέει στο συνεργείο της κάμερας: «Είμαστε η πιο φτωχή κομητεία στις Ηνωμένες Πολιτείες ή ήμασταν.

"Περίπου το 30 τοις εκατό της κοινότητάς μας είναι ντόπερ, χρήστες ναρκωτικών... περισσότερο από το 30 τοις εκατό!"
Οι ίδιες συνθήκες επαναλαμβάνονται σε αγροτική κοινότητα μετά από αγροτική κοινότητα σε όλη την Αμερική.

Δυστυχώς, το βιοτικό επίπεδο στις αγροτικές μας κοινότητες θα συνεχίσει να μειώνεται επειδή το κόστος ζωής συνεχίζει να ανεβαίνει:
Το κόστος των κατεψυγμένων μη ανθρακούχων χυμών και ποτών έχει αυξηθεί κατά 19,2 τοις εκατό από τον Ιούλιο του 2023 – το περισσότερο από οποιοδήποτε είδος παντοπωλείου.

Τα αυγά, εν τω μεταξύ, έχουν αυξηθεί κατά 19,1 τοις εκατό σε τιμή, και τα αυγά είναι τώρα 9,7 τοις εκατό πιο ακριβά.

Το κόστος του μπέικον, του ψητού βοείου κρέατος, της χοιρινής μπριζόλας και του βουτύρου έχει επίσης αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο χρόνο.

Όσον αφορά τα μη διατροφικά είδη, η ασφάλιση αυτοκινήτου είχε τη μεγαλύτερη άνοδος τον τελευταίο χρόνο – με αύξηση των τιμών κατά 18,6%.
Έχουμε ήδη φτάσει σε ένα στάδιο όπου μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά ούτε τα βασικά.

Όπως μοιράστηκα χθες, σοκαρίστηκα όταν έμαθα ότι το 39 τοις εκατό των Αμερικανών αναγκάστηκαν να παραλείψουν γεύματα, ώστε να έχουν αρκετά χρήματα για να κάνουν τις πληρωμές στέγασης:
Το 39% των Αμερικανών λέει πως έχει παραλείψει γεύματα για να κάνει πληρωμές στέγασης, σύμφωνα με έρευνα της Clever Real Estate.

Και μεταξύ των millennials, το ποσοστό αυτό αυξήθηκε στο 44%. Μεταξύ των Baby Boomers, ήταν 20%.
Δεν είναι περίεργο γιατί τόσοι πολλοί ψηφοφόροι είναι τόσο βαθιά απογοητευμένοι με την τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας.

Αυτή είναι η χώρα μας τώρα, και οι προοπτικές για το μέλλον δεν είναι καθόλου θετικές.

Στην πραγματικότητα, φαίνεται ότι αρχίζουν να συμβαίνουν πολύ ανησυχητικές αλλαγές στην αγορά εργασίας καθώς μεγάλες εταιρείες απολύουν μεγάλο αριθμό εργαζομένων:
Ένα άλλο ντόμινο πέφτει στην ύφεση καθώς η δημιουργία θέσεων εργασίας γίνεται αρνητική για τις μικρές επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν σχεδόν τους μισούς Αμερικανούς.

Το περασμένο έτος, οι μισθοδοσίες για εταιρείες με λιγότερους από 50 υπαλλήλους μειώθηκαν κατά σχεδόν 100.000, ενώ οι τάσεις στις θέσεις εργασίας ήταν σταθερές για τις μεσαίες επιχειρήσεις με 500 υπαλλήλους.

Το μόνο φωτεινό σημείο ήταν οι μεγάλες επιχειρήσεις — κάτι που μπορεί να αλλάξει, δεδομένων των πρόσφατων ανακοινώσεων απολύσεων, συμπεριλαμβανομένων 2.500 στην Chrysler, 4.000 στη Cisco, 12.000 στην Dell και 15.000 στην Intel. Η Paramount και η αριστερή Axios μείωσαν και οι δύο από 10% έως 15% το εργατικό τους δυναμικό.
Πριν από 20 χρόνια, οι περισσότερες αμερικανικές οικογένειες ήταν σαφώς ευημερούσες.

Σήμερα, οι περισσότερες αμερικανικές οικογένειες ξεκάθαρα αγωνίζονται.

Αυτή η αλλαγή συνέβη τόσο σταδιακά που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν είχαν καν συνειδητοποιήσει τι συνέβαινε.

Το χάσμα μεταξύ των πλουσίων και των υπολοίπων από εμάς είναι τώρα μεγαλύτερο από ποτέ, και οι μεγάλες πόλεις μας γεμίζουν με εκατομμύρια ανθρώπους εξαιρετικά απελπισμένους.

Αυτή η ιστορία δεν πρόκειται να τελειώσει καλά, αλλά οι περισσότεροι από εσάς το γνωρίζατε ήδη.

Όταν οι άνθρωποι νιώθουν ότι δεν έχουν τίποτα άλλο να χάσουν, δεν χρειάζονται πολλά για να φτάσουν στα άκρα.

Δυστυχώς, φαίνεται ότι οι επόμενοι μήνες αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό σημείο καμπής και δεν θα αργήσει πολύ μέχρι να αρχίσει να βράζει όλη η απογοήτευση που έχει συσσωρευτεί σε αυτή τη χώρα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια