Πρώην Ιάπωνας διπλωμάτης προειδοποιεί την Ουκρανία για αποκαλυπτικό σενάριο

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο πρώην Ιάπωνας διπλωμάτης Καζουχίκο Τόγκο προειδοποίησε ότι η διαπραγματευτική θέση του Κιέβου θα επιδεινωθεί περαιτέρω και πως η όποια συμφωνία συνάψει τελικά με τη Μόσχα θα κάνει την τρέχουσα προσφορά του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να "μοιάζει με γλυκό όνειρο".

Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA που δημοσιεύθηκε το Σάββατο, ο Τόγκο χαρακτήρισε την άρνηση των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία ως μια καίρια απόφαση που "θα μπορούσε να οδηγήσει στη διάσπαση της Ουκρανίας σε τρία μέρη".

"Στους επόμενους τρεις μήνες, η Ρωσία θα μπορούσε να προχωρήσει όσο πιο μακριά μπορεί, να πάρει όσα περισσότερα μπορεί και να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία δε θα ξανασηκωθεί ποτέ, είτε υπό τους [δυνητικούς προέδρους των ΗΠΑ] Μπάιντεν ή Χάρις είτε υπό τον Τραμπ. Τότε η Ουκρανία θα μπορούσε να διαλυθεί σε τρία μέρη: το ανατολικό τμήμα [θα πάει στη Ρωσία, το δυτικό τμήμα στη δυτική Ευρώπη και στη μέση θα υπάρχει μια μικρή Ουκρανία με το Κίεβο [ως πρωτεύουσά της]".

"Ο Πούτιν κάνει αυτές τις ειρηνευτικές προτάσεις, αλλά ο Μπάιντεν και ο Ζελένσκι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα να συζητήσουμε εδώ και πως ο στόχος της Ουκρανίας είναι τα σύνορα του 1991", δήλωσε ο Τόγκο στο RIA. "Αυτό είναι παράλογο, αφού η ίδια η Ουκρανία απέρριψε τις συμφωνίες της Κωνσταντινούπολης, βάσει των οποίων σχεδόν το έλαβε αυτό", πρόσθεσε.

"Αυτά τα λόγια πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη", προειδοποίησε ο Τόγκο. "Τώρα είναι η ευκαιρία να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις. Αν φτάσουμε στη διαίρεση της Ουκρανίας σε τρία μέρη, τότε η κατάσταση και οι συνθήκες που υπάρχουν τώρα θα μοιάζουν με γλυκό όνειρο".

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια