Το ΝΑΤΟ και ο πληρεξούσιος του στο Κίεβο στην τελευταία ζαριά

SCF
Το Νεοναζιστικό καθεστώς του ΝΑΤΟ στο Κίεβο πρόκειται να καταρρεύσει, όπως έκαναν οι πρόγονοί του από το Τρίτο Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Αυτή τη φορά, όμως, οι φασίστες έχουν να παίξουν ένα φύλλο πυρηνικής τρομοκρατίας.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Όπως και στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η ναζιστική Βέρμαχτ προσπάθησε να ξεσπάσει στο Κουρσκ ως ένας τρόπος να απομακρυνθεί από τις απώλειες στο πεδίο της μάχης σε άλλα μέρη του καταρρέοντος Ανατολικού Μετώπου. Το στοίχημα αποδείχθηκε μάταιο τότε και μοιάζει να επαναλαμβάνεται καταστροφικά σήμερα.

Ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι, ο παράνομος πρόεδρος-μαριονέτα της Ουκρανίας, δεν έχει στρατεύματα και χρήματα. Η αβάσταχτη ρουτίνα του να ζητιανεύει περισσότερα όπλα και χρήματα έχει γίνει παιχνιδάκι. Η χώρα του είναι έτοιμη να χρεοκοπήσει με εντυπωσιακά χρέη προς τους διεθνείς πιστωτές. Οι στρατιωτικές προόδους της Ρωσίας στο Ντονμπάς -πρώην ανατολική Ουκρανία τώρα μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας- πέτυχαν να ωθήσουν το καθεστώς του Κιέβου στο χείλος της κατάρρευσης, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο έλαβε όπλα του ΝΑΤΟ αξίας εκατοντάδων δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει προσκολλημένος στην εξουσία σχεδόν έξι μήνες μετά την ακύρωση των εκλογών, αισθάνεται πως πλησιάζει το τέλος για το διεφθαρμένο καθεστώς του και την πολεμική του ρακέτα. Με περισσότερους από 600.000 νεκρούς στρατιώτες και εναπομείναντες πολίτες να κρύβονται ή να φεύγουν φοβούμενοι τη στράτευση, ο πρώην κωμικός ρίχνει τα ζάρια με μερικές ταξιαρχίες που έχουν αποσταλεί σε μια διασυνοριακή επιδρομή αυτοκτονίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

«Ο ελιγμός Kursk θα μπορούσε να προαναγγέλλει το τέλος της Ουκρανίας στρατιωτικά», παρατήρησε ο Gustav Gressel, πρώην αξιωματούχος του αυστριακού υπουργείου Άμυνας, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel.

Ο Γκρέσελ τόνισε πως οι ουκρανικές ταξιαρχίες να αντιπροσωπεύουν τις τελικές εφεδρείες για το καθεστώς του Κιέβου που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ. Μόλις εξαφανιστούν από τις ανώτερες ρωσικές δυνάμεις, τότε δεν θα μείνει τίποτα για την πλευρά του Κιέβου.

Το BBC ανέφερε –με έναν αέρα χαράς– πως οι πομπές στρατευμάτων κατευθύνονται από την περιοχή Sumy της Ουκρανίας πέρα ​​από τα σύνορα προς το Κουρσκ της Ρωσίας. Η επίθεση συνεχίζεται εδώ και μια εβδομάδα, για την οποία η Μόσχα λέει ότι περιλαμβάνει αδιάκριτες επιθέσεις σε πολίτες και κατοικίες. Το καθεστώς του Κιέβου είπε με ειλικρίνεια πως ο στόχος είναι να «ενσταλάξει φόβο» στους αμάχους. Αυτή είναι μια χυδαία παραδοχή της τρομοκρατίας.

Εάν ο άλλος στόχος του Κιέβου είναι να εκτρέψει τις ρωσικές δυνάμεις από το Ντονμπάς, αυτό δεν φαίνεται να λειτουργεί. Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να σημειώνουν κέρδη προς την κατεύθυνση του Donbass - το κύριο πεδίο μάχης αυτής της σύγκρουσης.

Τι παίζει λοιπόν η χούντα του Ζελένσκι; Είναι ένα τρομοκρατικό ξέσπασμα για να προσπαθήσει να δείξει στους χορηγούς του στο ΝΑΤΟ ότι το καθεστώς των πληρεξουσίων τους αξίζει ακόμα να υποστηρίζεται. Η σπατάλη ζωών Ουκρανών στρατιωτικών είναι μια απελπισμένη "επεξεργασία δανείων για τα αφεντικά του", όπως το έθεσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το να στέλνει τους ανθρώπους του να πεθάνουν είναι η προσπάθεια του Ζελένσκι να δείξει πως το καθεστώς του εξακολουθεί να είναι "ρευστό". Αλλά είναι μια τελική πράξη απελπισίας. Όταν αυτή η μάταιη επιδρομή στο Κουρσκ ξοδευτεί τότε όλα τελειώνουν.

Ως μέρος της τελευταίας απελπισμένης πράξης, το χαρτί της πυρηνικής τρομοκρατίας παίζεται επίσης - και πάλι.

Ενώ συνεχίζεται η εισβολή στο Κουρσκ, η ουκρανική πλευρά προσπάθησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ και στον πυρηνικό σταθμό του Ζαπορόζιε. Το ZNPP βρίσκεται υπό συνεχή βομβαρδισμό από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας με πυραύλους HIMARS και άλλα όπλα του ΝΑΤΟ κατασκευής ΗΠΑ από τότε που η Ρωσία ανέλαβε τον πολιτικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής - το μεγαλύτερο στην Ευρώπη - αμέσως μετά το ξέσπασμα της σύγκρουσης τον Φεβρουάριο του 2022. Η Ρωσία ανέλαβε τον έλεγχο σε προγενέστερο στάδιο ακριβώς επειδή προέβλεψε ότι, αν δεν το έκανε, το καθεστώς του Κιέβου θα το χρησιμοποιούσε ως ψευδή πρόκληση, ανεξάρτητα από την ραδιολογική μόλυνση της Ευρώπης.

Στην τελευταία επίθεση, ένας από τους πύργους ψύξης στο ZNPP πυρπολήθηκε. Η Ρωσία λέει ότι ο πύργος χτυπήθηκε από drone. Η Μόσχα κατήγγειλε αυτό που αποκάλεσε «πυρηνική τρομοκρατία» και κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στην Ουκρανία.

Η Μόσχα χάνει την ανάσα της. Πολυάριθμες εκκλήσεις για καταδίκη για προηγούμενες αεροπορικές επιδρομές στο ZNPP από την ουκρανική πλευρά έχουν αγνοηθεί ή σκόπιμα καλυφθεί από τη Δύση.

Δυστυχώς, το όργανο πυρηνικής επιθεώρησης των Ηνωμένων Εθνών, ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας, συμμετείχε επίσης στη παρωδία του να προσποιείται ότι δεν γνωρίζει ποιος επιτίθεται στο ZNPP. Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο διευθυντής της ΔΟΑΕ, συμπεριφέρεται όπως ο Μανουέλ, ο άτυχος σερβιτόρος στο Fawlty Towers: «Δεν ξέρω τίποτα».

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα το κάρφωσε με καυστική ειρωνεία, ρωτώντας ρητορικά: «Πού είναι ο Ραφαέλ Γκρόσι και ολόκληρη η ομάδα του ΔΟΑΕ;»

Πρόσθεσε σε μια συνοπτική περίληψη: «Οι τρομοκράτες στο Κίεβο, υπό την ηγεσία της συλλογικής Δύσης, κατέστρεψαν τη χώρα τους, κατέστρεψαν τον λαό της Ουκρανίας, υπονόμευσαν την παγκόσμια ενεργειακή και επισιτιστική ασφάλεια και τώρα έχουν επιτεθεί στον πυρηνικό τρόμο στην ήπειρο [ της Ευρώπης]».

Περιγελώντας, το BBC και ο Guardian ανέφεραν ότι η Ρωσία και η Ουκρανία «εμπορεύονται ευθύνες» για το ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση στο ZNPP.

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης παρέθεσαν ακόμη και ανοησίες από τον Ζελένσκι που ισχυρίστηκε πως η Ρωσία προκάλεσε τη φωτιά (σε μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ελέγχει) καίγοντας ελαστικά αυτοκινήτων σε έναν από τους πύργους ψύξης. Σε σχόλια που διαψεύδουν την προβολή, ο Ζελένσκι είπε ότι η Ρωσία «εκβιάζει τον κόσμο».

Το καθεστώς του Κιέβου έχει διαπράξει αμέτρητες φρικαλεότητες με προβοκάτσια – από τη δολοφονία των δικών του ανθρώπων στη «σφαγή της Μπούχα» μέχρι τον βομβαρδισμό παιδικών νοσοκομείων, θεάτρων και πολυκατοικιών. Τίποτα δεν είναι πέρα ​​από την εξαχρείωση αυτής της νεοναζιστικής στολή. Η επίθεση στους πυρηνικούς σταθμούς στο Κουρσκ και το Ζαπορόζιε σε ένα υπολογισμένο στοίχημα για την υποκίνηση της βαθύτερης εμπλοκής του ΝΑΤΟ είναι το χαρακτηριστικό αυτού του καθεστώτος.

Όπως παρατήρησε ο Γκρέσελ, ο πρώην αυστριακός στρατιωτικός υπεύθυνος χάραξης πολιτικής, το ουκρανικό καθεστώς ενεργεί σαν «αναξιόπιστος τολμηρός».

Πέφτει κάτω και φαίνεται έτοιμο να πάρει μαζί του και τον υπόλοιπο κόσμο.

Ωστόσο, τελικά, είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ που ευθύνονται για την καταστροφική κατάσταση. Η αυτοκρατορία του ψεύδους δημιούργησε το τρομοκρατικό τέρας του Φρανκενστάιν αποκλειστικά και μόνο για τις απερίσκεπτες και εγκληματικές γεωπολιτικές φιλοδοξίες του εναντίον της Ρωσίας να διατηρήσει την φθίνουσα αυτοκρατορική της δύναμη. Ο πόλεμος αντιπροσώπων χάνεται στη χειρότερη κατάρρευση για τον δυτικό ιμπεριαλισμό, πιθανώς από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η Ουάσιγκτον, η ΕΕ και το ΝΑΤΟ στέκονται γυμνοί ως θεάματα ατιμίας και ντροπής. Αυτό παρουσιάζει ένα άνευ προηγουμένου επισφαλές δίλημμα για τον ηττημένο ηγεμόνα των ΗΠΑ, όπου μπορούν να αναμένονται κάθε είδους παράφρονες πράξεις.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια