Ο Μεντβέντεφ ζητά τη συντριβή του εχθρού, αντλώντας διδάγματα από τις εξελίξεις στο Κουρσκ

Alexey Maishev/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία πρέπει να πάρει μαθήματα από τις ενέργειες του ουκρανικού στρατού στα σύνορα με την περιοχή του Κουρσκ και να συντρίψει αποφασιστικά τον εχθρό, έγραψε στο Telegram ο αναπληρωτής πρόεδρος του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Πρέπει να πάρουμε ένα σοβαρό μάθημα από αυτό που συνέβη και να κάνουμε αυτό που ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γερασίμοφ δεσμεύτηκε στον ανώτατο διοικητή να κάνει, δηλαδή να νικήσουμε και να συντρίψουμε αποφασιστικά τον εχθρό", είπε.

Ο Μεντβέντεφ τόνισε ότι "οι λόγοι και οι στόχοι της τρομοκρατικής επιχείρησης των Ουκρανών ναζί στην περιοχή του Κουρσκ έχουν αναλυθεί διεξοδικά και αντικειμενικά". Κατά τη γνώμη του, το Κίεβο καθοδηγήθηκε ιδιαίτερα από την επιθυμία να επιδείξει τις καλύτερες πλευρές των μειωμένων δυνάμεών του στους αφέντες του, προκειμένου να πάρει περισσότερα χρήματα και όπλα, καθώς και να κάνει τη Ρωσία να μεταφέρει μέρος των δυνάμεών της από τη γραμμή εμπλοκής στο Κουρσκ και το Μπέλγκοροντ, "κάνοντας προσωρινά μια αποτυχία να μοιάζει με επιτυχία στον τομέα της πληροφόρησης".

Στις 6 Αυγούστου, η παραμεθόρια περιοχή του Κουρσκ δέχθηκε μαζική επίθεση από την Ουκρανία. Οι βομβαρδισμοί και τα πλήγματα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη σκότωσαν πέντε αμάχους και τραυμάτισαν 31 άτομα, μεταξύ των οποίων έξι παιδιά

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια