Στην Ελλάδα τα «πλοία της γενοκτονίας». Συνένοχη η κυβέρνηση αν επιτρέψει ελλιμενισμό


Σε ελληνικά χωρικά ύδατα βρίσκονται σύμφωνα με το τελευταίο στίγμα τους τα δεξαμενόπλοια Overseas Santorini και Overseas Suncoast τα οποία σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις μεταφέρουν καύσιμα για τα ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη, τα οποία συμμετέχουν στους ανηλεείς βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών στη Γάζα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian το Overseas Santorin δεν μπόρεσε να ελλιμενιστεί στην Ισπανία, λόγω σφοδρών αντιδράσεων αντιπολεμικών οργανώσεων, συνδικάτων και τοπικών φορέων. Παράλληλα σύμφωνα με την οργάνωση Global Energy Embargo for Palestine «νομικοί εμπειρογνώμονες είχαν προειδοποιήσει την Ελλάδα να μην επιτρέψει στα δύο πλοία να εισέλθουν στα ύδατα ή να ελλιμενιστούν καθώς υπάρχει περίπτωση η Ελλάδα να βρεθεί ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου ως συνεργός στην γενοκτονία που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας».
«Καλούμε την κυβέρνηση της Ελλάδας» αναφέρεται στην ανακοίνωση «να αποφύγει τη συνενοχή σε σοβαρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και να δηλώσει αμέσως ότι τόσο το Overseas Santorini όσο και το Overseas Suncoast είναι ανεπιθύμητα στα ελληνικά χωρικά ύδατα και να αρνηθεί να ανεφοδιάσει τα πλοία».

Όπως είχαμε εξηγήσει βουλευτές στο Ηνωμένο Βασίλειο αντέδρασαν για να σταματήσουν το πετρελαιοφόρο να ελλιμενιστεί στο Γιβραλτάρ, που ελέγχεται από το Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Guardian ανέφερε ότι μια διακομματική ομάδα βουλευτών υπέβαλε γραπτό αίτημα στον David Lammy, υπουργό Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, ζητώντας του να παρέμβει για να αποτρέψει τον ανεφοδιασμό του δεξαμενόπλοιου στο Γιβραλτάρ.

Παρακολουθήστε σε απευθείας σύνδεση το στίγμα του Overseas Santorini πατώντας εδώ

Πηγή: INFO-WAR

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια