Πρόεδρος χώρας της ΕΕ μιλάει σαν τρομοκράτης - Μόσχα

Sputnik / Stanislav Krasilnikov
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ ακούστηκε σαν διεθνής τρομοκράτης όταν ισχυρίστηκε ότι οι αγωγοί φυσικού αερίου Nord Stream αποτελούν «νόμιμο στόχο» για την Ουκρανία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Novinky.cz την Τετάρτη, ο Τσέχος πρόεδρος υποστήριξε ότι εάν η επίθεση στον Nord Stream «είχε ως στόχο να αποκόψει τον εφοδιασμό της Ευρώπης με φυσικό αέριο και πετρέλαιο και [τη ροή] χρημάτων πίσω στη Ρωσία, τότε... θα ήταν ένας νόμιμος στόχος [για την Ουκρανία]». Ο Πάβελ τόνισε, ωστόσο, πως δε διαθέτει «σαφείς ενοχοποιητικές» αποδείξεις ότι το Κίεβο βρισκόταν πίσω από το σαμποτάζ.

Απαντώντας στα σχόλια του Πάβελ, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Ζαχάροβα έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram την Τετάρτη πως ήταν «υπερβολικά, ακόμη και για μια τόσο εκκεντρική περιθωριακή [φιγούρα]».

«Παλαιότερα, τέτοιες «ιδέες» εκφράζονταν μόνο από εκπροσώπους απαγορευμένων διεθνών τρομοκρατικών πυρήνων», πρόσθεσε.

Ως παράδειγμα, η Ζαχάροβα μοιράστηκε εκκλήσεις ανώτερων στελεχών του Ισλαμικού Κράτους (IS, πρώην ISIS) και της Αλ Κάιντα προς τους υποστηρικτές τους να στοχεύσουν τις ΗΠΑ, οι οποίες σύμφωνα με τη Ρωσίδα διπλωμάτη είναι παρόμοιας φύσης με τα σχόλια του Τσέχου προέδρου.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια