Το Κίεβο ποντάρει τα πάντα στην περιοχή του Κουρσκ

Freepen.gr - Ο Ζελένσκι ετοιμάζεται για το τέλος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για διαπραγματεύσεις. Η Ουκρανία χρειάζεται τον τερματισμό των εχθροπραξιών, αλλά το Κίεβο θα πρέπει να ενισχύσει τη διαπραγματευτική του δύναμη, γράφει το southfront.press.

Ο ουκρανικός στρατός απέτυχε να σταματήσει τη ρωσική προέλαση στα μέτωπα. Η ουκρανική άμυνα που οικοδομήθηκε κατά τη διάρκεια των ετών του πολέμου στο Ντονμπάς έχει ισοπεδωθεί και το Κίεβο κινδυνεύει να χάσει τεράστιες εκτάσεις αν συνεχιστούν οι μάχες. Σήμερα, η Ουκρανία είναι αναγκασμένη να προχωρήσει παίζοντας ένα παιχνίδι "όλα ή τίποτα".

Αυτό που αρχικά φάνηκε να είναι άλλη μια επίθεση σαμποτάζ στα σύνορα στην περιοχή του Κουρσκ, μετατράπηκε σε μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Οι δυνάμεις του Κιέβου αποφάσισαν να επιτεθούν σε διάφορα σημεία των συνόρων χρησιμοποιώντας μικρές ομάδες εφόδου για να διασπάσουν τη ρωσική εμπρόσθια αμυντική γραμμή, ώστε οι κύριες δυνάμεις τους να αναπτύξουν επίθεση. Το πρωί της 6ης Αυγούστου, το πρώτο κύμα των ουκρανικών επιθέσεων στα σύνορα περιελάμβανε πάνω από 30 κομμάτια στρατιωτικού εξοπλισμού, που προμηθεύτηκαν κυρίως από το ΝΑΤΟ, και 300 στρατιώτες.

Μετά τα πρώτα κύματα επίθεσης, οι τακτικές δυνάμεις μαζί με μαχητές από διάφορους σχηματισμούς μπήκαν στη μάχη, προελαύνοντας βαθιά στα ρωσικά μετόπισθεν παρά τις βαριές απώλειες.

Οι συνεχιζόμενες μάχες συνοδεύονταν από μαζικές επιδρομές μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων και βομβαρδισμούς πυροβολικού που είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρές ζημιές σε μη στρατιωτικές υποδομές. Δυστυχώς, οι απώλειες αμάχων δεν μπορούσαν να αποφευχθούν, επειδή οι Ουκρανοί στόχευαν σκόπιμα Ρώσους κατοίκους. Τη νύχτα ένα ουκρανικό UAV έπληξε ένα ασθενοφόρο, σκοτώνοντας τον οδηγό και τον τραυματιοφορέα.

Τη νύχτα, οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ουκρανικούς πυραύλους πάνω από την πόλη Κουρτσάτοφ, όπου βρίσκεται το πυρηνικό εργοστάσιο του Κουρσκ.

Με τη σειρά του, ο ουκρανικός στρατός ανέπτυξε μεγάλες δυνάμεις αεράμυνας στις παραμεθόριες περιοχές, δυσχεραίνοντας τις επιχειρήσεις των ρωσικών αεροσκαφών. Κατέρριψαν ένα ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Ka-52. Από την άλλη πλευρά, τουλάχιστον δύο ουκρανικά πυραυλικά συστήματα Buk καταστράφηκαν στις 6 Αυγούστου.

Ως αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας των συνοριακών μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις προχώρησαν περίπου 15 χιλιόμετρα και κατέλαβαν τουλάχιστον εν μέρει δώδεκα μικρά χωριά.

Ο ουκρανικός στρατός συγκέντρωσε ομάδες αρκετών χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορα, μεταφέροντας συνεχώς ενισχύσεις στην περιοχή. Σύμφωνα με διάφορες εκτιμήσεις, θα μπορούσαν να συνεχίσουν τις επιχειρήσεις για αρκετές ημέρες ακόμη.

Ο κύριος στόχος των συνεχιζόμενων επιχειρήσεων μπορεί να είναι η ανάληψη του ελέγχου των στρατηγικής σημασίας εγκαταστάσεων στην περιοχή του Κουρσκ. Ο πυρηνικός σταθμός του Κουρσκ βρίσκεται μόλις 60 χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Υπάρχει επίσης ο σταθμός μέτρησης φυσικού αερίου στη Sudzha, ο οποίος αποτελεί το τελευταίο σημείο διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας. Το Κίεβο αρνήθηκε πρόσφατα να παρατείνει τη σύμβαση για τη διαμετακόμιση του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω του εδάφους του.

Ο έλεγχος των ρωσικών οικισμών και η απειλή των στρατηγικών υποδομών πυρηνικών ή φυσικού αερίου ασκούν μεγάλη πίεση στη Μόσχα- αλλά αν ο ρωσικός στρατός καταφέρει να αποκρούσει την επίθεση, το Κίεβο χάνει τα στρατηγικά του αποθέματα και μπορεί να υποστεί στρατηγική ήττα στο Ντονμπάς.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια