Η Ρωσία ενημέρωσε το Βελιγράδι για δυτικά σχέδια μαζικών ταραχών στη Σερβία

ΑΡ Photo/Darko Vojinovic
Freepen.gr - Η Μόσχα προειδοποίησε το Βελιγράδι για τις προετοιμασίες μαζικών ταραχών που ξεκινούν από εκπροσώπους δυτικών χωρών, δήλωσε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς σχετικά με τις δυτικές προετοιμασίες για πραξικόπημα στη χώρα, είπε: "Σήμερα λάβαμε επίσημες πληροφορίες από τη Ρωσική Ομοσπονδία".

"Οι πληροφορίες δόθηκαν μέσω επίσημων διαύλων και εργαζόμαστε για να τις ξεκαθαρίσουμε. Η Υπηρεσία Ασφάλειας και Πληροφοριών είναι υπεύθυνη γι' αυτό- εκτός αυτού, οι άνθρωποι στη σερβική κυβέρνηση και σε άλλες υπηρεσίες που ειδικεύονται σε αυτά τα πράγματα κάνουν τη δουλειά τους", τόνισε ο Βούτσιτς.

"Όσοι ονειρεύονται να πετύχουν κάτι με τη βία θα αποτύχουν. Η Σερβία κινείται σταθερά προς τα εμπρός και δεν μπορούν και δε θα το σταματήσουν. Δε θα μπορέσουν ποτέ ξανά να το σταματήσουν. Αυτό είναι το μήνυμά μου προς όλους και ο λαός μας δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα", κατέληξε ο αρχηγός του κράτους.

Νωρίτερα, η εφημερίδα Vecernje Novosti ανέφερε ότι μέλη της σερβικής αντιπολίτευσης είναι έτοιμα να εκμεταλλευτούν τις φιλοδυτικές διαδηλώσεις στο Βελιγράδι που έχουν προγραμματιστεί για τις 10 Αυγούστου για να καταλάβουν το προεδρικό μέγαρο, να εξοντώσουν τον αρχηγό του κράτους και να δρομολογήσουν το ίδιο σενάριο με αυτό της Ουκρανίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια