«Οι ΗΠΑ απαλλάχθηκαν από τον ξεπερασμένο εξοπλισμό μεταφέροντας το F-16 στην Ουκρανία!»

president.gov.ua
Freepen.gr - Η απόφαση να μεταφερθούν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Ουκρανία ήταν μια συμφωνία "win-win" για τις ΗΠΑ, δήλωσε ο πρώην αναλυτής του Πενταγώνου και απόστρατη αντισυνταγματάρχης της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Karen Kwiatkowski σε συνέντευξή του στο κανάλι του YouTube Judging Freedom.

Σύμφωνα με την ίδια, οι ΗΠΑ ξεφορτώθηκαν τον παρωχημένο εξοπλισμό με έναν πολύ έξυπνο τρόπο.

"Για τις ΗΠΑ, πρόκειται για μια επιχείρηση διάθεσης. Με αυτόν τον τρόπο ξεφορτωθήκαμε τα παλαιότερα αεροσκάφη μας, επιτρέποντάς μας παράλληλα να δικαιολογήσουμε το νέο κόστος και μηδενίζοντας επίσης το κόστος συντήρησης αυτών των γερασμένων αεροσκαφών. Έτσι, αυτό είναι ένα win-win για τους Αμερικανούς, αλλά όχι για την Ουκρανία", δήλωσε η Kwiatkowski.

Η εμπειρογνώμονας δήλωσε επίσης ότι η χρήση των F-16 δεν θα οδηγήσει σε σημαντικές επιτυχίες και πως τα μαχητικά αυτά είτε θα καταρριφθούν είτε θα καταστούν άχρηστα στο εγγύς μέλλον.

"Είναι απλώς στόχοι και πολλά από αυτά θα είναι ακίνητοι στόχοι, διότι δεν θα καταρρίπτονται στον ουρανό - θα πλήττονται όπου και αν είναι τοποθετημένα. Ή απλώς θα χαλάσουν και θα είναι αδύνατο να επισκευαστούν", συνόψισε ο Kwiatkowski,.

Νωρίτερα, το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg επικαλέστηκε πηγές που γνωρίζουν την κατάσταση και ανέφεραν ότι η πρώτη "μικρή" παρτίδα αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 που παραδόθηκαν από τις χώρες της βορειοατλαντικής συμμαχίας έφθασε στην Ουκρανία.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια