Πού πήγε η PMC Wagner;

Photo: https://www.facebook.com/100064359595429/posts/313098054178845 by Joint Forces Task Force, CC BY 4.0
Freepen.gr - Η PMC Wagner εκδίδει δήλωση με την οποία αρνείται τη συμμετοχή της στην επιχείρηση στην Ουκρανία

Η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία (PMC) Wagner εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη συμμετοχή μαχητών της PMC Wagner στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τη δήλωση που εμφανίστηκε στο κανάλι Razgruzka Wagner Telegram, δεν υπάρχουν μαχητές της Wagner στη συνοριακή περιοχή της περιοχής του Κουρσκ.

« Η PMC Wagner δε συμμετέχει επί του παρόντος στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση. Εάν αλλάξει η κατάσταση, θα γίνει πρόσθετη ανακοίνωση», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Οι μαχητές της Wagner υπηρετούν στην Αφρική και τη Λευκορωσία, αναφέρεται επίσης στην ανακοίνωση.

«Δεν υπάρχουν στρατιώτες της Wagner στη ρωσική Εθνοφρουρά, στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας ή οπουδήποτε αλλού», εξήγησαν οι εκπρόσωποι της PMC.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί ότι μαχητές της Βάγκνερ φέρονται να πήγαν στην περιοχή του Κουρσκ.

Στις 8 Αυγούστου, όταν άρχισαν σφοδρές μάχες στη συνοριακή περιοχή του Κουρσκ μετά την εισβολή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν ότι μαχητές της PMC Wagner έφτασαν στην περιοχή του Κουρσκ για να επιδείξουν αντίσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Ο στρατιωτικός ανταποκριτής Yegor Guzenko δημοσίευσε ένα βίντεο στο Telegram που φέρεται να δείχνει μαχητές της Wagner στο πίσω μέρος ενός φορτηγού. Το βίντεο δείχνει οπλισμένους άνδρες με καμουφλάζ να λένε πως θα πολεμήσουν στην περιοχή του Κουρσκ. Τα πρόσωπά τους ήταν κρυμμένα.

Στη συνέχεια, το συμβούλιο των διοικητών του στρατιωτικού λόχου ανακοίνωσε ότι τα μέλη της Wagner ήταν έτοιμα να έρθουν σε βοήθεια του ρωσικού στρατού. Οι εκπρόσωποι της PMC σημείωσαν ότι θα έρθουν με μια λέξη, «όπως γινόταν πάντα».

«Από την πρώτη μέρα, από την πρώτη πολεμική αποστολή, είχαμε μόνο έναν στόχο: να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της πατρίδας, να βοηθήσουμε τη Ρωσία να ευημερήσει και να προστατεύσουμε τον ρωσικό λαό. Είμαστε έτοιμοι να το υποστηρίξουμε αυτό μέχρι την τελευταία σταγόνα αίματος», δήλωσε η PMC Wagner.

* Πληροφορίες pravda.ru

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια