Ρωσικό λογισμικό χρησιμοποιήθηκε για τον σχεδιασμό βρετανικών υποβρυχίων - Telegraph

ΑFΡ / James GΙossop
Freepen.gr - Μια εταιρεία που προσλήφθηκε για να σχεδιάσει λογισμικό για έναν βρετανικό κατασκευαστή υποβρυχίων ανέθεσε τη δουλειά σε προγραμματιστές στη Λευκορωσία και τη Ρωσία, ανέφερε η Telegraph την Παρασκευή. Σύμφωνα με έγγραφα του βρετανικού υπουργείου Άμυνας που είδε η εφημερίδα, η εταιρεία προσπάθησε στη συνέχεια να καλύψει την πιθανή παραβίαση της ασφάλειας.

Η εταιρεία, μια εταιρεία ψηφιακών συμβούλων με την ονομασία WM Reply, είχε προσληφθεί το 2020 για να δημιουργήσει ένα intranet για το προσωπικό της Rolls-Royce Submarines, ανέφερε η Telegraph. Οι πυρηνικοί μηχανικοί της Rolls-Royce - οι οποίοι σχεδιάζουν υποβρύχια αποκλειστικά για το Βασιλικό Ναυτικό - θα χρησιμοποιούσαν αυτό το intranet για να επικοινωνούν κατά τη διάρκεια της εργασίας τους χωρίς τον κίνδυνο ασφάλειας που συνεπάγεται η σύνδεση με το ευρύτερο διαδίκτυο.

Δεδομένης της ευαίσθητης φύσης των εργασιών της Rolls-Royce Submarines, οι κανόνες του βρετανικού υπουργείου Άμυνας όριζαν πως το intranet θα έπρεπε να σχεδιαστεί μόνο από προσωπικό με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και άδεια ασφαλείας. Αντ' αυτού, η WM Reply ανέθεσε μεγάλο μέρος της εργασίας σε προγραμματιστές στη Λευκορωσία και σε έναν που εργαζόταν εξ αποστάσεως από το Τομσκ της Σιβηρίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια