Viral βίντεο στο Ηνωμένο Βασίλειο: "Θα αρχίσω να μαζεύω τις βαλίτσες μου και θα πάω στην Πολωνία, όπου οι δρόμοι είναι ασφαλείς"

pixabay / LucieLucy
Freepen.gr - Η μοναδική ερμηνεία ενός κλασικού ποπ τραγουδιού από έναν Βρετανό έχει γίνει viral, προκαλώντας σημαντική ανταπόκριση, καθώς αποτυπώνει την άποψή του για τη μακροχρόνια μεταναστευτική πολιτική "ανοιχτών συνόρων" του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εκδοχή του άνδρα στο "Someone You Loved" του Lewis Capaldi, στην οποία χρησιμοποίησε εναλλακτικούς στίχους για να τονίσει την καταστολή της ελευθερίας του λόγου από την κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου, έχει προσελκύσει εκατομμύρια προβολές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το τραγούδι επικρίνει την κυβέρνηση του Sir Keir Starmer και τους χειρισμούς της στις διαμαρτυρίες κατά της μαζικής μετανάστευσης από την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, οι οποίες ξέσπασαν πρόσφατα μετά το μαζικό μαχαίρωμα στο Σάουθπορτ από τον γιο δύο αιτούντων άσυλο, όπου τρία νεαρά κορίτσια δολοφονήθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν.

Στο τραγούδι, εκφράζει την απογοήτευσή του για την τρέχουσα κατάσταση του Ηνωμένου Βασιλείου, κάνοντας λόγο για χάος και αμέλεια από τις αρχές, οι οποίες δεν ανταποκρίνονται στην έκκληση του λαού για σφιχτότερα σύνορα. Οι στίχοι κάνουν επίσης μια αμφιλεγόμενη αναφορά στον Hugh Edwards, έναν Ουαλό δημοσιογράφο που αναγκάστηκε να παραιτηθεί από ένας από τους πιο ακριβοπληρωμένους παρουσιαστές του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Βρετανίας λόγω σeξουαλικών αδικημάτων σε βάρος παιδιών, προσθέτοντας ένα επίπεδο κριτικής στα μέσα ενημέρωσης και τα δημόσια πρόσωπα της χώρας.

Το ρεφρέν του τραγουδιού αναδεικνύει την Πολωνία ως πιθανό ασφαλές καταφύγιο για τους Βρετανούς που αναζητούν καταφύγιο από το ταραγμένο κοινωνικό κλίμα της χώρας τους. Χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως "ακροδεξιό" μόνο και μόνο επειδή λέει τη γνώμη του και υποστηρίζει ότι η μετακόμιση στην Πολωνία, όπου αντιλαμβάνεται τους δρόμους ως πιο ασφαλείς, θα μπορούσε να είναι η καλύτερη επιλογή.

"Όταν λέω αυτό που σκέφτομαι, με χαρακτηρίζουν "ακροδεξιό"- ίσως θα μπορούσα να αρχίσω να ετοιμάζω τις βαλίτσες μου και να πάω στην Πολωνία, όπου οι δρόμοι είναι ασφαλείς...", τραγουδά ο άνδρας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια