Και η Wall Street Journal γράφει ότι η Ουκρανία ανατίναξε τον Nord Stream!


Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η Ουκρανία ευθύνεται για την ανατίναξη του Nord Stream πληθαίνουν . Η Δύση και ειδικά η Ευρώπη προς το παρόν κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, γιατί να αποδειχτεί η ουκρανική ενοχή θα πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες την παραφροσύνη να εξοπλίζουν μια χώρα που προκάλεσε μέγα θέμα στην ενεργειακή τροφοδοσία.

Η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal γράφει ότι η Ουκρανία είναι υπεύθυνη για την καταστροφή του Nord Stream.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα «τον Μάιο του 2022, μερικοί ανώτεροι Ουκρανοί στρατιωτικοί και επιχειρηματίες είχαν συγκεντρωθεί για να πιει στην αξιοσημείωτη επιτυχία της χώρας τους να ανακόψει τη ρωσική εισβολή. Ενθουσιασμένοι από το αλκοόλ και την πατριωτική θέρμη, όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (14/8), κάποιος πρότεινε ένα ριζοσπαστικό επόμενο βήμα: Την καταστροφή του αγωγού Nord Stream.

Εξάλλου, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, οι δίδυμοι αγωγοί φυσικού αερίου που μετέφεραν ρωσικό αέριο στην Ευρώπη παρείχαν δισεκατομμύρια στην πολεμική μηχανή του Κρεμλίνου.

Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Σεπτεμβρίου, Σκανδιναβοί σεισμολόγοι έλαβαν σήματα που υποδήλωναν υποθαλάσσιο σεισμό ή ηφαιστειακή έκρηξη εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, κοντά στο δανέζικο νησί Bornholm. Προκλήθηκαν από τρεις ισχυρές εκρήξεις και τη μεγαλύτερη καταγεγραμμένη έκλυση φυσικού αερίου, που ισοδυναμεί με τις ετήσιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της Δανίας. Μια από τις πιο τολμηρές πράξεις δολιοφθοράς στη σύγχρονη ιστορία, η επιχείρηση επιδείνωσε την ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη – μια επίθεση σε κρίσιμες υποδομές που θα μπορούσε να θεωρηθεί πράξη πολέμου σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο. Οι θεωρίες έδιναν και έπαιρναν σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος. Ήταν η CIA; Θα μπορούσε ο ίδιος ο Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει κάνει κάτι τέτοιο;

H ουκρανική επιχείρηση κόστισε περίπου 300.000 δολάρια, σύμφωνα με άτομα που συμμετείχαν σε αυτήν. Περιελάμβανε ένα μικρό ενοικιαζόμενο σκάφος με εξαμελές πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένων εκπαιδευμένων δυτών. Ένας από αυτούς ήταν μια γυναίκα, η παρουσία της οποίας βοήθησε να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση ότι επρόκειτο για μια ομάδα φίλων σε κρουαζιέρα αναψυχής.

«Πάντα γελάω όταν διαβάζω τις εικασίες των μέσων ενημέρωσης για κάποια τεράστια επιχείρηση στην οποία εμπλέκονται μυστικές υπηρεσίες, υποβρύχια, μη επανδρωμένα αεροσκάφη και δορυφόροι», δήλωσε ένας αξιωματικός που συμμετείχε στο σχέδιο, προσθέτοντας: «Το όλο πράγμα γεννήθηκε από μια νύχτα βαρέως ποτού και τη σιδερένια αποφασιστικότητα μιας χούφτας ανθρώπων που είχαν τα κότσια να ρισκάρουν τη ζωή τους για τη χώρα τους».

Ο Ουκρανός Πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ενέκρινε αρχικά το σχέδιο, σύμφωνα με έναν αξιωματικό που συμμετείχε και τρία άτομα που γνωρίζουν το σχέδιο. Αργότερα, όμως, όταν η CIA έμαθε γι’ αυτό και ζήτησε από τον Ουκρανό Πρόεδρο να σταματήσει, εκείνος διέταξε να ματαιωθεί το σχέδιο, όπως είπαν οι άνθρωποι αυτοί. Ωστόσο, ο επικεφαλής διοικητής του Zelensky, Βαλέρι Ζαλούζνι, ο οποίος ηγείτο της προσπάθειας, προχώρησε στην υλοποίηση του σχεδίου.

Το Κίεβο διαψεύδει κάθε ανάμειξή του

Ο σύμβουλος του Ουκρανού Προέδρου, Μιχαήλ Ποντόλιακ, αρνήθηκε την εμπλοκή της χώρας του στις εκρήξεις που προκάλεσαν ζημιές στον αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 και, αντίθετα, έδειξε με το δάχτυλο τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα, σε σχετικές δηλώσεις του στο Reuters, ο Μιχαήλ Ποντόλιακ ανέφερε: «Μια τέτοια πράξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο με εκτεταμένους τεχνικούς και οικονομικούς πόρους και ποιος διέθετε όλα αυτά τη στιγμή της βομβιστικής επίθεσης; Μόνο η Ρωσία».

Υπενθυμίζεται ότι οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 αξίας πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρουν φυσικό αέριο κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα, υπέστησαν ρήξη από μια σειρά εκρήξεων τον Σεπτέμβριο του 2022, επτά μήνες αφότου η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Πολωνοί εισαγγελείς δήλωσαν, την Τετάρτη (14/8), ότι η Πολωνία έλαβε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από το Βερολίνο σε σχέση με την επίθεση, αλλά ο ύποπτος, ένας Ουκρανός με το όνομα «Βολοντίμιρ Z.», έχει ήδη εγκαταλείψει την Πολωνία.

Πηγή: militaire.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια