Γερμανία: Αποτυχία της πολιτικής Σόλτς, ''ξύπνησε'' η ακροδεξιά


Τα εκλογικά αποτελέσματα σε Θουριγγία και Σαξονία, είναι ενδεικτικά των τάσεων στην γερμανική κοινωνία, ενα χρόνο πριν απο τις βουλευτικές εκλογές. Είναι πασιφανής  η αποτυχία της πολιτικής του καγκελάριου Ολαφ Σόλτς, την οποία ακολουθεί τυφλά όλη η Ευρώπη. Ενενήντα χρόνια μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσια, το ακροδεξιό AfD είναι ο νικητής στις τοπικές εκλογές. Ουκρανία , μεταναστευτικό, ακρίβεια, είναι τα βασικά θέματα, τα οποία καθόρισαν  το αποτέλεσμα στις εκλογές, αλλά και το κλίμα σε ΄πολη την γερμανία. Διότι το AfD  είναι δεύτερη δύναμη και σε πανγερμανικό επίπεδο.

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν οι κεντρικές δυνάμεις, είναι η αποτυχία της πολιτικής τους. Ειναι η αποτυχία της οικονομικής πολιτικής, της διάλυσης του κοινωνικού κράτους, αλλά και των γεωπολιτικών επιλογών  που σέρνουν την Ευρώπη πίσω απο  τις αμερικανικές επιδιώξεις, καταστρέφοντας  την ευρωπαϊκή οικονομία. Στην Γερμανία, ειδικότερα στο Βερολίνο ο γερμανός πληρώνει σήμερα το  45% του εισοδήματος του στην στέγη.  

Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού φαίνεται και απο την άνοδο της Σάρας Βάγκενκνεχτ, η οποία ανεξαρτοποιήθηκε απο το κόμμα της Αριστεράς De Linke, αλλάζοντας την ατζέντα. Για την ιρανογερμανίδα Σάρα, το μεταναστευτικό και η Ουκρανία είναι κυρίαρχα θέματα, ζητώντας μέτρα και για τα δύο. Δηλαδή να εγκαταλειφθεί η πολιτική Σόλτς. Το κόμμα της “Συμμαχία¨ είναι και στα δυο κρατίδια τρίτη δύναμη. 

Η κατάρρευση των κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού, των Σοσιαλδημοκρατών, των Πράσινων και των Ελεύθερων Δημοκρατών, είναι απόλυτη. 

Στην Θουριγγία και τα τρία κόμματα δεν πιανουν το 10%  

Κερδισμένοι και οι Χριστιανοδημοκράτες, που στην Θουριγγία είναι δεύτερη δύναμη, πίσω απο το AfD αλλά είναι πρώτοι στην Σαξονία.

Τα αποτελέσματα  

Θουριγγία

AfD 32, 8% 

Χριστιανοδημοκράτες  23,6% 

Συμμαχία Σάρας   15,8% 

De Linke  13,1% 

Σοσιαλδημοκράτες  6,1% 

Πράσινοι  3,2%

Φιλελεύθεροι  1,3% 


Σαξονία 
 
Χριστιανοδημοκράτες   31, 9% 

AfD 30,6% 

Συμμαχία Σάρας   11,8% 

Σοσιαλδημοκράτες  7,3%

Πράσινοι    5,1% 

De Linke     4,5 % 

Φιλελεύθεροι    1 % 

Πηγή: omegapress.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια