Γερμανία: Μετά το κράξιμο, η αστυνομία του Βερολίνου αποσύρει τη σύσταση να «τραγουδάτε» αν αντιμετωπίσετε επιτιθέμενο με μαχαίρι

pixabay / oberaichwald
Freepen.gr - Καθώς το έγκλημα με μαχαίρι γίνεται όλο και πιο «καθημερινό» κομμάτι της ζωής στη Γερμανία, όλο και περισσότεροι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς πρέπει να αντιδράσουν σε περίπτωση που δεχθούν επίθεση ή απειλή με μαχαίρι. Η συμβουλή της αστυνομίας του Βερολίνου να «τραγουδάτε δυνατά» έχει πλέον αποσυρθεί από την ιστοσελίδα της, αφού χλευάστηκε ευρέως στο X.

«Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί ένα στιγμιότυπο από την αρχική μας σελίδα, σύμφωνα με το οποίο συνιστούμε σε περίπτωση επίθεσης να ερεθίζετε τον δράστη με απροσδόκητη συμπεριφορά, όπως το τραγούδι», γράφει η αστυνομία του Βερολίνου. Ωστόσο, στη συνέχεια γράφουν ότι έχουν αφαιρέσει αυτή τη συμβουλή από την ιστοσελίδα τους.

«Αυτό συνιστάται, μεταξύ άλλων, από τις επαγγελματικές ενώσεις ψυχιατρικής. Εντούτοις, η συμβουλή αυτή δεν ανταποκρίνεται στην εμπειρία της αστυνομίας μας και ως εκ τούτου δεν αποτελεί πλέον μέρος των συστάσεών μας από το 2023. Το φυλλάδιο είχε ήδη ενημερωθεί, τώρα ενημερώθηκε και ο ιστότοπός μας».

Ωστόσο, η «συμβουλή» προκάλεσε επίσης ευρεία κάλυψη στα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, με την Berliner Zeitung να γράφει με αφορμή τη συμβουλή: «Αυτό που ακούγεται σαν κακόγουστο αστείο είναι στην πραγματικότητα σοβαρά εννοούμενο. Η αστυνομία δίνει συμβουλές στους Βερολινέζους για το πώς να αντιμετωπίσουν βίαιες καταστάσεις στην ιστοσελίδα της και γράφει πως «στατιστικά μιλώντας, πολλοί δεν θα βρεθούν ποτέ σε» μια τέτοια κατάσταση. Από την άλλη πλευρά, πέρυσι καταγράφηκαν 48.200 σωματικές επιθέσεις, ο υψηλότερος αριθμός των τελευταίων 10 ετών, γεγονός που μειώνει το αίσθημα ασφάλειας πολλών ανθρώπων».

Ορισμένοι χρήστες στο X διερωτήθηκαν γιατί η συμβουλή δεν αφαιρέθηκε νωρίτερα, δεδομένου ότι η αστυνομία γνώριζε ήδη από το 2023 πως αυτή η συμβουλή δεν αποδίδει.

Παρ' όλα αυτά, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον από το κοινό για το πώς να αντιδράσει στις επιθέσεις με μαχαίρι, μετά τα στοιχεία που δείχνουν ότι πλέον γίνονται 10 επιθέσεις με μαχαίρι στο Βερολίνο την ημέρα. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, μια μητέρα τεσσάρων παιδιών δολοφονήθηκε βάναυσα έξω από το σπίτι της από τον πρώην σύζυγό της, έναν Λιβανέζο υπήκοο που πιστεύεται πως έχει διασυνδέσεις με τη συμμορία της φυλής.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Βερολίνου, πέρυσι καταγράφηκαν 3.482 επιθέσεις με μαχαίρι στην πόλη. Σε 918 περιπτώσεις, άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά. Περισσότεροι από τους μισούς υπόπτους, το 53,5%, δεν είχαν γερμανικό διαβατήριο.

* Πληροφορίες rmx.news

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια