Στην Ουκρανία λειτουργούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης» - Μόσχα

Sputnik / Kristina Kormilitsyna
Freepen.gr - Τα ουκρανικά στρατεύματα στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας απαγάγουν αμάχους και τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης ναζιστικού τύπου, δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Μόσχας, Μαρία Ζαχάροβα.

Μιλώντας στο Ευρασιατικό Φόρουμ Γυναικών 2024 (EAWF) την Παρασκευή, η Ζαχάροβα παραλλήλισε τις θηριωδίες που διέπραξε η ναζιστική Γερμανία εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου με τις ενέργειες των ουκρανικών στρατευμάτων κατά τη διάρκεια της διασυνοριακής εισβολής που ξεκίνησε τον περασμένο μήνα.

Οι ρωσικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου συνεχίζουν να συλλέγουν στοιχεία για περιπτώσεις στις οποίες Ουκρανοί εθνικιστές «μετέφεραν με τη βία στην Ουκρανία κατοίκους της περιοχής Κουρσκ που δεν είχαν χρόνο να απομακρυνθούν», δήλωσε η Ζαχάροβα.

«Αυτή είναι... μια τυπική πρακτική των ναζιστών κατακτητών. Θυμάστε πώς πήραν τον σοβιετικό λαό... σε αιχμαλωσία και σκλαβιά;», ρώτησε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Ζαχάροβα, ο Ρωσικός Ερυθρός Σταυρός έχει συλλέξει πολλές μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων για τις απαγωγές στο Κουρσκ.

«Στην πραγματικότητα, υπάρχουν αποδείξεις πως οι Ουκρανοί μαχητές δημιουργούν ένα είδος στρατοπέδων συγκέντρωσης στην περιοχή των ρωσικών συνόρων, όπου τοποθετούν με την απειλή όπλων ντόπιους κατοίκους, οι οποίοι για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να εγκαταλείψουν ανασφαλείς περιοχές», υποστήριξε η ίδια.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια