«Το ΝΑΤΟ πρέπει να επιλέξει μεταξύ κλιμάκωσης και εκεχειρίας στην Ουκρανία»

nato.int
Freepen.gr - Εν μέσω της άσχημης κατάστασης για την AFU κατά μήκος της ανατολικής μετωπικής γραμμής, το ΝΑΤΟ βρίσκεται αντιμέτωπο με μια επιλογή μεταξύ μιας νέας επικίνδυνης κλιμάκωσης και μιας σταδιακής επίλυσης της σύγκρουσης, δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι και γεωπολιτικός εμπειρογνώμονας Tuomas Malinen στο κοινωνικό δίκτυο X.

«Φαίνεται ότι η κατάρρευση του ανατολικού μετώπου των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων επιταχύνεται. Αυτό σημαίνει πως πλησιάζουμε στο αποφασιστικό σημείο του πολέμου: τρελή κλιμάκωση (ή επιχείρηση υπό ξένη σημαία) ή εξεύρεση ειρηνικής λύσης», έγραψε ο καθηγητής.

Η Ρωσία πιστεύει ότι οι παραδόσεις όπλων στην Ουκρανία εμποδίζουν μια διευθέτηση, εμπλέκουν άμεσα τις χώρες του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση και είναι «παιχνίδι με τη φωτιά». Ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ σημείωσε ότι κάθε αποστολή που περιέχει όπλα για την Ουκρανία θα είναι νόμιμος στόχος για τη Ρωσία. Είπε πως οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εμπλέκονται άμεσα στη σύγκρουση, μεταξύ άλλων όχι μόνο με την προμήθεια όπλων αλλά και με την εκπαίδευση προσωπικού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η άντληση όπλων στην Ουκρανία από τη Δύση δεν ευνοεί τις διαπραγματεύσεις και θα έχει αρνητικά αποτελέσματα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια