Φάτε λόκερς με παντεσπάνι


Τέρμα στη συνταγογράφηση φαρμάκων αν δεν υπάρχουν εξετάσεις που να τα δικαιολογούν, προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης. Σωστά. Ας ταλαιπωρούνται άδικα οι πολίτες με μόνιμα νοσήματα, επειδή έπιασαν μια σπείρα απατεώνων που έκλεβε τον ΕΟΠΥΥ.

Του Χάρη Ιωάννου

Μπορεί πολλά σχολεία να είναι σε κτίρια ερείπια, με πολλά προβλήματα, χωρίς θέρμανση, χωρίς καθηγητές, δασκάλους ή εξοπλισμό, αλλά τουλάχιστον η κυβέρνηση φροντίζει τα σημαντικά. Οπως ανακοίνωσε πομπωδώς ο πρωθυπουργός χθες στο Προεδρικό Μέγαρο, θα βάλουν πιλοτικά ντουλαπάκια σε σχολεία για να αφήνουν τα παιδιά εκεί τα κινητά τους τηλέφωνα. Τα αποκάλεσε μάλιστα και «lockers», με κίνδυνο οι αστοιχείωτες λαϊκάντζες που απαρτίζουν τον αχάριστο λαουτζίκο να μην καταλάβουν τι εννοεί. Ευτυχώς όμως τέτοιες συγκλονιστικές πρωτοβουλίες έχουν την προβολή που τους ταιριάζει και αντιληφθήκαμε πλήρως το βάθος άλλης μιας πολυδιάστατης μεταρρύθμισης.

Θα αναρωτηθεί κανείς, «μα σας πειράζει, βρε λαϊκιστές της συμφοράς, να βάλουμε μερικά λόκερς στα σκουλς;». Φυσικά και όχι, μάι ντίαρ, αλλά υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η εκπαίδευση στην Ελλάδα να έχει πιο σημαντικά ζητήματα προς επίλυση. Χώρια που για να έχει εξαγγείλει από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός πρόγραμμα 250 εκατ. ευρώ για την ανακαίνιση των σχολείων, φαντάζομαι ότι αναγνωρίζει το πρόβλημα με τα σχολεία-ρημάδια, αλλιώς δεν θα έμπαινε και αυτό στο φιλόπτωχο «καλάθι» της ΔΕΘ.

Αφορμή για την εξαγγελία στάθηκε χθες η πρώτη αποβολή που έπεσε σε σχολείο στην Πάτρα για χρήση κινητού. Ξεσπάθωσαν αμέσως οι «φίλοι» της κυβέρνησης σε κλίμα «επιτέλους τιμωρήστε αυτά τα κωλόπαιδα». Δικαιολογημένη η αγανάκτηση, είναι γνωστό ότι τα κρούσματα (παρ)ανομίας στην ελληνική κοινωνία εντοπίζονται κυρίως στις ηλικίες 6-18 ετών. Μπορεί να καταπίνουν αμάσητες τις υποκλοπές υπό την εποπτεία του πρωθυπουργικού γραφείου, τις απευθείας αναθέσεις δισ. ευρώ, το «μπάζωμα» στα Τέμπη κ.λπ., αλλά όλα κι όλα, στη χρήση κινητού στο σχολείο δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους. Μπράβο, ευτυχώς κάποιοι φυλάνε ακόμα Θερμοπύλες σε αυτή τη χώρα, πριν ο κομμουνιστικός ιός μολύνει τα πάντα. Θα μου πείτε, εδώ τους φάνηκε… αριστεριστής ο Χάρης Δούκας επειδή στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ είπε ότι πρέπει επιτέλους να πληρώσουν και κανένα φράγκο οι τράπεζες, οι πολυεθνικές και τα ολιγοπώλια. Τα ίδια, με πιο κομψά λόγια, λέει και ο Στουρνάρας, αλλά εντάξει, μην γκρεμίσουμε μονομιάς όλες τις ιδεοληψίες της νεοφιλελεύθερης (κεντρο)Δεξιάς.

Μην επιβαρύνουμε κι άλλο το κλίμα όμως στο μέγαρο Μαξίμου, γιατί τα βάσανα πάνε κι έρχονται. Μία ο Πλεύρης με τον Μαρκόπουλο βάζουν θέμα με την εγκληματικότητα των Ρομά, τραβώντας το καράβι προς τα δεξιά. Μετά έχουμε και τους 11 «καραμανλικούς» και λοιπούς «αντιφρονούντες» βουλευτές της Ν.Δ. να κάνουν κριτική για την παράδοση των «κόκκινων» δανείων στα funds και την έλλειψη πλαισίου προστασίας των δανειοληπτών. Και το κερασάκι στην τούρτα, η προσχώρηση του πρώην δημάρχου Αργους, Δημήτρη Καμπόσου, στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου, η οποία έχει ήδη πάρει «μεταγραφή» και τον πρώην γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ. επί Σαμαρά, Κωνσταντίνο Κόλλια. Σφίγγει ο κλοιός της συνωμοσίας γύρω από την Ηρώδου Αττικού. Ή αλλιώς, «μας πολεμάνε τα συμφέροντα», όπως θα έλεγε γλαφυρά και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης βλέποντας κανένα ρεπορτάζ που καταγράφει τα χάλια του ΕΣΥ.

Πηγή: efsyn.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια