Μαρινάκης: Η εξαφάνιση της συναυλίας για τα Τέμπη και τα μικρά κι όχι αθώα ψέματα για τους εξοπλισμούς

Φωτογραφία ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ / EUROKINISSI

Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Ένας κυβερνητικό εκπρόσωπος πρέπει να ξέρει να λέει μισές αλήθειες για να μην πούμε καλά ψέματα. Ο κ.Παύλος Μαρινάκης ομολογουμένως προσπαθεί αλλά όχι με επιτυχία. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση στο Open ο κ.Μαρινάκης είπε πολλά μικρά αλλά καθόλου αθώα ψέματα. Ξεκινώντας από τα εξοπλιστικά σε Ελλάδα και Τουρκία και φθάνοντας στα Τέμπη και στην συναυλία που η κυβέρνηση του εξαφάνισε από την «κυβερνητική» ειδησεογραφία.

Έχουμε και λέμε:

1. Κληθείς να σχολιάσει το πρωτοσέλιδο της «Καθημερινής» που αναφέρεται στο «πράσινο φως» από το Βερολίνο για Eurofighter στην Άγκυρα, ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα δεν σχολιάζει, είτε αφορά αυτό εξοπλιστικά είτε άλλες διμερείς σχέσεις μεταξύ δύο άλλων κρατών.

Από πότε δεν μας ενδιαφέρει και δεν σχολιάζουμε τους εξοπλισμούς που εξασφαλίζει η Τουρκία από «συμμάχους»; Φοβάται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να μιλήσει για τη Γερμανία και την πρόθεση της να πουλήσει Eurofighter στην Τουρκία; Από που προκύπτει η σιγουριά του ότι θα τηρηθεί ο όρος που λέει πως ότι « καμία χώρα και κυρίως ευρωπαϊκή ή σύμμαχο χώρα, δεν μπορούν ποτέ τα όποια εξοπλιστικά, τα όπλα δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν εναντίον συμμάχων»;

2. « Προ εβδομάδων ανακοινώθηκε και μία ακόμα φρεγάτα Μπελαρά», είπε ο κ.Μαρινάκης. Προ εβδομάδων θα του θυμίσουμε ανακοινώθηκε η πρόθεση να αρχίσουν διαπραγματεύσεις για τέταρτη Belharra. Κατανοεί τη διαφορά και γνωρίζει πολύ καλά ότι το δικαίωμα προαίρεσης για την τέταρτη φρεγάτα έχει λήξει εδώ και ένα χρόνο. Για τα υπόλοιπα εξοπλιστικά που επικαλέστηκε και ειδικά τα Rafale, θα αποκαλυφθούν πολλά.

3.Ερωτηθείς εάν «υπάρχει θέμα να συζητηθεί ποτέ στη Χάγη η κυριαρχία των ελληνικών νησιών και βραχονησίδων», ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Απολύτως κανένα θέμα. Και είναι μάλιστα κάτι το οποίο, δυστυχώς, κάποιοι το συντηρούν και στην Ελλάδα, το οποίο είναι εθνικά επιζήμιο. Και αυτό είναι κάτι το οποίο το βεβαιώνουν άπαντες, ότι για να πάει κάποιος στη Χάγη, να πάνε δύο μέρη, πρέπει να έχουν συμφωνήσει την ατζέντα. Η Ελλάδα, λοιπόν, για να πάει στη Χάγη, θα πάει μόνο για να συζητηθεί και να επιλυθεί μία διαφορά, που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θαλασσιών ζωνών.

Δεν πρόκειται ποτέ η Ελλάδα, όχι να συζητήσει, ούτε καν να διαπραγματευτεί ούτε να βάλει ποτέ στην ατζέντα ζητήματα κυριαρχίας. Τελεία και παύλα».

Μόνο που ο κ.Ερντογάν συνομιλητής του πρωθυπουργό επιμένει να δηλώνει άλλα.

4. Ρωτήθηκε για τα Τέμπη και τη συναυλία που έγινε στο Καλλιμάρμαρο και απάντησε μεταξύ άλλων:

«Συμμερίζομαι απόλυτα τον πόνο των γονιών. Στέκομαι με σεβασμό απέναντι σε όλους τους γονείς, όπως θέλουν να εκφράσουν τον πόνο και την οδύνη τους, αλλά, δυστυχώς, θα το πω, είναι αδιανόητο ο ανθρώπινος πόνος, η οργή των συγγενών, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από κάποιον και να τον μεταφράζουν, είτε σε πολιτικά πυροτεχνήματα, που δυστυχώς το έχουμε δει αυτό, είναι καθαρή, αισχρή τυμβωρυχία».

Και τότε γιατί κύριε Μαρινάκη εξαφανίσατε την είδηση της συναυλίας ακόμη και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων; Προσπαθήσαμε να την βρούμε στην αναζήτηση του ΑΠΕ με τις λέξεις Καλλιμάρμαρο, συναυλία και Τέμπη και δείτε τα αποτελέσματα από το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας.Η συναυλία στο Καλλιμάρμαρο υπάρχει μόνο στην προαναγγελία του δήμου Ηλιουπόλεως για την ζωντανή μετάδοση της. Δεν υπάρχει λέξη για το τι έγινε το βράδυ της Παρασκευής, αλλά υπάρχει μόνο η δήλωση του κ.Μαρινάκη στο Open μετά από τη συναυλία!

Πηγή: militaire.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια