Τα εγκλήματα του Ισραήλ και η συνέργεια της Δύσης


«Πριν από περισσότερο από ένα χρόνο, ένα ισραηλινό τανκ πυροβόλησε εναντίον μιας ομάδας δημοσιογράφων με διακριτικά (PRESS), σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας άλλους έξι, συμπεριλαμβανομένου ενός Αμερικανού από το Βερμόντ. Δεν έχουν γίνει βήματα για την απόδοση ευθυνών. Σήμερα, οι συνάδελφοί μου και εγώ απαιτούμε μια ανεξάρτητη έρευνα» γράφει στο Χ ο Αμερικανός γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς. «…Το να προσπαθείς να ερευνήσεις το Ισραήλ είναι απλώς θέατρο. Είναι σαν ένας διεφθαρμένος αστυνομικός να ερευνά έναν άλλο διεφθαρμένο αστυνομικό» σχολιάζει χρήστης του X τη δήλωση του γερουσιαστή.

Αλήθεια, για τη χρήση από το Ισραήλ των απαγορευμένων από τη σύμβαση της Γενεύης του 1980, βομβών φωσφόρου ακόμα και εναντίον των κυανόκρανων της UNIFIL, ποιος θα πει;

Για τα  νοσοκομεία στο Λίβανο που χτυπάει το Ισραήλ σκοτώνοντας μικρά παιδιά, θα μιλήσει κανείς;

Για το 1 εκ. ανθρώπους που ξεριζώθηκαν από το νότιο Λίβανο, κάποιος θα καταγγείλει;

Για τα 16.000 δολοφονημένα παιδιά της Γάζας ποιος θα ζητήσει έρευνα;

Ποιος θα καταγγείλει τους υπουργούς  του Νετανιάχου που ζητούν τον αποικισμό της Γάζας από Ισραηλινούς λέγοντας στους Παλαιστίνιους: «Σας δίνουμε την ευκαιρία να φύγετε από εδώ», «αυτή είναι η γη του Ισραήλ»; (εφημερίδα του Ισραήλ Haaretz) 

Οι κυβερνήσεις της Δύσης στέκονται δυστυχώς στο πλευρό του Ισραήλ, ενισχύοντάς το στρατιωτικά και πολιτικά.

Κυρίως αντιπαρατίθενται στον ΟΗΕ, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο και στην Παγκόσμια Κοινή Γνώμη που στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων.

* Η συγκλονιστική φωτογραφία της μικρής Παλαιστίνιας που κουβαλάει την τραυματισμένη αδερφή της

Πηγή: artinews.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια