Σύμπλευση με τους ξενους σχεδιασμούς για διχοτομηση της Κύπρου. Διπλωματικός ξεπεσμός που πρέπει να γίνει αντιληπτός και να «θεραπευθεί» προτού να είναι αργά.

15.10.2024
 
Σύμπλευση με τους ξένους σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου.
Διπλωματικός ξεπεσμός που πρέπει να γίνει αντιληπτός και να «θεραπευθεί» προτού να είναι αργά.
 
Το πόσο ταυτισμένη είναι η πολιτική διαχείριση του Κυπριακού από τους Ηγέτες μας, διαχρονικά, με τον ΒρετανοΤουρκικό σχεδιασμό διχοτόμησης της Κύπρου, ξεκαθαρίζεται ξεκάθαρα στα ιστορικά Βρετανικά απόρρητα Έγγραφα της δεκαετίας του 1950 και μετά, τα οποία έχουν αποδεσμευθεί και δημοσιευθεί.
 
Μιλούν, οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, με πάθος, για ψηφίσματα του ΟΗΕ της δεκαετίας του 90 επί προεδρίας Γιώργου Βασιλείου, τα οποία σε αντίθεση με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ ορίζουν για λύση του Κυπριακού τη ΔΔΟ και παραμερίζουν ψηφίσματα συναφή με τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ όπως το 3212 του 1974 το οποίο ψήφισε ακόμη και η Τουρκία και επικύρωσε το Συμβούλιο Ασφαλείας, και το οποίο ζητά πρώτιστα, στην παράγραφο 5, την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, που αποτελεί στο Διεθνές Δίκαιοκαι το κλειδί της λύσης. Λέει το Ψήφισμα:
 
5. Considers that all the refugees should return to their homes in safety and calls upon the parties concerned to undertake urgent measures to that end; [UN General Assembly Resolution 3212 (XXIX)](‘Ολοι οι προσφυγες στα σπίτια τους)
 
Ούτε ζητούν εφαρμογή των Ψηφισμάτων 541 και 550 που ζητούν αναίρεση των Τουρκικών αποσχιστικών ενεργειών στα κατεχόμενα. 
 
Σε αντίθεση με το Ψήφισμα 3212, οι Ηγέτες μας έχουν εγκαταλείψει την επιστροφή μας και διεκδικούν ρύθμιση του περιουσιακού με ψίχουλα αποζημιώσεων που ποτέ δεν θα δοθούν. Η επιστροφή και επανεγκατάσταση στα σπίτια μας έχει εγκαταλειφθεί για να βολευθεί και να είναι δυνατή η εφαρμογή της λύσης ΔΔΟ κάτι που διατυπώνεται, χωρίς να λέγεται καθαρά στον κόσμο ο οποίος γνωρίζουν ότι, είναι εντελώς αντίθετος, αφού ψήφισε ΟΧΙ στο Δημοψήφισμα του 2004 το σχέδιο ΑΝΝΑΝ για λύση ΔΔΟ το οποίο απέκλειε την επιστροφή μας. Η εγκατάλειψη της επιστροφής μας αποτελεί, κατά τους Ηγέτες μας, βασική «σύγκλιση» και «κεκτημένο» των μέχρι τώρα συνομιλιών όπως λένε καθημερινά οι Διζωνικοί Ηγέτες μας χωρίς να το αναφέρουν.
 
Η Κύπρος δεν ελευθερώνεται μόνο με κατάργηση των εξαρχής με βάση το Διεθνές Δίκαιο παρανόμων εγγυήσεων, οι οποίες έπρεπε να είχαν καταγγελθεί ως τέτοιες αμέσως μετά την εισβολή και κατοχή.
 
Αντίθετα ακούμε, πολύ κακώς, να γίνονται ξανά μέρος των συζητήσεων για τη λύση ΔΔΟ.
 
Η Κύπρος, επίσης, δεν ελευθερώνεται μόνο με την απομάκρυνση ακόμη και όλων των Τουρκικών στρατευμάτων την αμέσως επόμενη μέρα λύσης ΔΔΟ, διότι με τη λύση ΔΔΟ θα έχει επίσημα πλέον ρυθμισθεί θεσμικά και ολοκληρωθεί ο σκοπός και στόχος της Τουρκικής εισβολής και κατοχής. Θα έχει δημιουργηθεί το Τουρκικό Κράτος, προγεφύρωμα εδώ, που ήταν ο βασικός στόχος της Τουρκίας, ως πρώτο μέρος του Τουρκικού επεκτατικού στόχου για κατάληψη ολόκληρης της Κύπρου, κάτι που θα το επιτύχει στη συνέχεια σταδιακά μέσω του Τουρκικού προτεκτοράτου της. Τα Τουρκικά στρατεύματα θα έχουν κάμει τη δουλειά τους.
 
Το Διεθνές Δίκαιο είναι ξεκάθαρο:
 
Η Κύπρος θα ελευθερωθεί με αποκατάσταση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Κύπρου, όταν δηλαδή τα κατεχόμενα χωριά, πόλεις, τα σπίτια μας, ξαναζωντανέψουν με την επιστροφή όλων των νομίμων κατοίκων τους, τον παπά και το δάσκαλό τους, αφού πρώτα:
  • φύγουν όλα τα Τουρκικά κατοχικά στρατεύματα, 
  • φύγουν όλοι ανεξαίρετα οι έποικοι, Τούρκοι, Ευρωπαίοι και άλλοι, 
  • ανακληθούν και διαλυθούν όλες οι αποσχιστικές ενέργειες της Τουρκίας που έκαμε στα κατεχόμενα, όπως ακριβώς προνοούν και τα Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ 541 και 550 τα οποία ποτέ δεν επικαλούνται οι Διζωνικοί Ηγέτες μας, ακριβώς διότι αυτό απαιτεί η ταύτισή τους με τον ξένο σχεδιασμό για λύση ΔΔΟ στη βαση των κατοχικών δεδομένων.
Αυτά είναι που προνοεί το Διεθνές Δίκαιο, αυτά θα συνιστούν Δίκαιη, λειτουργική και βιώσιμη λύση, αυτή είναι η λύση που θέλει ο κόσμος της Κύπρου, γι αυτήν τη λύση ψήφισε ο Λαός μας ΟΧΙ στο σχέδιο ΑΝΝΑΝ, αυτήν τη λύση είναι που προδιαγράφουν ο Καταστατικός Χάρτης του ΟΗΕ και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Αυτά θα μπορούν να διεκδικηθούν με τερματισμό των Δικοινοτικών Συνομιλιών για λύση ΔΔΟ, επανατοποθέτηση του Κυπριακού στη σωστή του βάση και διεκδίκηση της αποκατάστασης της νομιμότητας που παραβιάσθηκε το 1974 ακολουθώντας τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ.
 
Από το Σωματείο Αδούλωτη Κερύνεια.

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια