Η διπλωματική νομική και κάθε άλλη εξομάλυνση των σχέσεων της Τουρκίας με την Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί τμήμα του κεκτημένου, δηλαδή του Πρωτοκόλλου 10 και της αντιδήλωσης της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005.
Το μεν Πρωτόκολλο 10 ρητά αναφέρει ότι στην ΕΕ εντάχθηκε ολόκληρο και ενιαίο το κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με αναστολή του κεκτημένου στο βόρειο τμήμα, λόγω κατοχής του από την Τουρκία.
Με το Πρωτόκολλο 10 επιρρίπτεται η ευθύνη πλήρως στην Τουρκία και ταυτόχρονα εξαφανίζεται το ψευδοκράτος, την ύπαρξη του οποίου προσπαθεί να επιβάλλει η Άγκυρα.
Η δε αντιδήλωση της 21ης Σεπτεμβρίου του 2005, καθιστά σαφές ότι η αναγνώριση του ενιαίου κράτους της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, είναι όρος της ενταξιακής της διαδικασίας.
Γιατί δεν τηρούνται αυτοί οι δύο όροι; Γιατί δεν τονίζονται αυτοί οι δύο όροι από την Κύπρο και την Ελλάδα, αλλά γίνεται λόγος για διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία; Γιατί δεν απαιτεί η Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση την απόσυρση του Τουρκικού κατοχικού στρατού από την Κύπρο και την επανένωση της νήσου στην ενιαία Κυπριακή Δημοκρατία;
Γιατί δεν πιέζεται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται το Ευρωπαϊκό κεκτημένο σε ολόκληρο το νησί;
Αφού Κύπρος και Ελλάδα δεν αξιώνουν, ως όφειλαν, την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία, η Άγκυρα αξιώνει την αναγνώριση των κατεχομένων ως «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» με ταυτόχρονη διάλυση της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αφού Κύπρος και Ελλάδα με φοβικό τρόπο δεν απαιτούν από την Ευρωπαϊκή (δήθεν) Ένωση να αναγκάσει την Τουρκία να προβεί στα αυτονόητα, τότε για ποιο λόγο Κύπρος και Ελλάδα αποτελούν μέλη της;
Κύπρος και Ελλάδα, έχουν φτάσει στο σημείο να έχουν υιοθετήσει την προηγούμενη θέση της Τουρκίας, για δύο ισότιμα συνιστώσα κράτη με πολιτική ισότητα (διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία), καταργώντας το ενιαίο και διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Για ποιο λόγο έχουν μείνει στο ράφι τα αυτονόητα και υιοθετείται αργά αλλά σταθερά το Τουρκικό αφήγημα; Είναι γνωστό ότι η Τουρκία επιθυμεί να καταλάβει ολόκληρη την Κύπρο. Και θα το προσπαθήσει να το κάνει, όταν της δοθεί η ευκαιρία. Επομένως, γιατί δεν γίνονται τα αυτονόητα από τους επικεφαλής της Κύπρου και της Ελλάδας;
Πηγή: Cosmostatus
0 Σχόλια
Tο kozanara.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.