Το Πασχαλινό έθιμο των Ελλήνων – Το σούβλισμα του οβελία στην Περιφέρεια

Μικρά και μεγαλύτερα γλέντια στήθηκαν, όπως ορίζει και το έθιμο σε όλη την Ελλάδα, με τον πατροπαράδοτο οβελία να ψήνεται σε αυλές αλλά και σε φούρνους. Οικογένειες και φίλοι αντάμωσαν γύρω από τα εορταστικά τραπέζια σε πόλεις και χωριά, τσουγκρίζοντας τα κόκκινα αυγά της Λαμπρής με το «Χριστός Ανέστη» και ευχήθηκαν «και του χρόνου με ... Περισσότερα

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια