Η Τουρκία ζητά να σταματήσει το Ισραήλ προτού η σύγκρουση γίνει περιφερειακή

pixabay / Engin_Akyurt
Freepen.gr - Η Άγκυρα καταδικάζει τη δολοφονία από το Ισραήλ του Ισμαήλ Χανίγιε, επικεφαλής του πολιτικού γραφείου του παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς, και καλεί τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει το Τελ Αβίβ πριν η σύγκρουση πάρει περιφερειακό χαρακτήρα, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Την Τετάρτη, το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς δήλωσε ότι ο Χανίγια σκοτώθηκε σε ισραηλινό πλήγμα στην κατοικία του στην ιρανική πρωτεύουσα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο Χανίγια σκοτώθηκε σε ισραηλινή «επιδρομή» στην κατοικία του στην Τεχεράνη μετά τη συμμετοχή του στην τελετή ορκωμοσίας του νέου προέδρου του Ιράν.

«Ο στόχος αυτής της επίθεσης είναι να επεκταθεί ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας σε ολόκληρη την περιοχή. Σε περίπτωση που η διεθνής κοινότητα δεν προχωρήσει σε δράση για να σταματήσει το Ισραήλ, η περιοχή μας θα βρεθεί αντιμέτωπη με μεγαλύτερες συγκρούσεις», τόνισε το υπουργείο.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους Παλαιστίνιους και τόνισε ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο αγώνα τους.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια