Οι βόμβες με βομβητές της Χεζμπολάχ κατασκευάστηκαν από τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες - NYT

pixabay / TheDigitalArtist
Freepen.gr - Οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες χρησιμοποίησαν μια εταιρεία βιτρίνας για να παραδώσουν συσκευές επικοινωνίας εφοδιασμένες με εκρηκτικά στη μαχητική οργάνωση Χεζμπολάχ, οδηγώντας στην πολύνεκρη επίθεση αυτής της εβδομάδας, ανέφεραν οι New York Times την Τετάρτη.

Οι New York Times ανέφεραν λεπτομέρειες της ισραηλινής επιχείρησης για την παράνομη διακίνηση των μεταμφιεσμένων βομβών με βάση τις μαρτυρίες 12 νυν και πρώην αξιωματούχων της Άμυνας με γνώση του σχεδίου, οι οποίοι μίλησαν στην εφημερίδα υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το ρεπορτάζ επικεντρώθηκε στο πρώτο κύμα εκρήξεων, το οποίο αφορούσε βομβητές που προήλθαν από μια ουγγρική εταιρεία με την επωνυμία B.A.C. Consulting. Η εταιρεία φέρεται να ήταν βιτρίνα των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών και μία από τις τρεις τέτοιες εταιρείες, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να διεισδύσουν στην αλυσίδα εφοδιασμού της Χεζμπολάχ.

«Για τη Χεζμπολάχ, [οι βομβητές] ήταν ένα αμυντικό μέτρο, αλλά στο Ισραήλ, οι αξιωματικοί των μυστικών υπηρεσιών αναφέρονταν στους βομβητές ως «κουμπιά» που θα μπορούσαν να πατηθούν όταν ο χρόνος φαινόταν ώριμος», ανέφερε η εφημερίδα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια