Η κατάσταση υγείας του Μπάιντεν έβγαλε πρόεδρο τον Τραμπ…


Όλα όσα χρειαζόταν να κάνει ο Τζο Μπάιντεν ήταν απλά να μην κάνει πολλά. Να ακολουθήσει τις οδηγίες του επιτελείου του και να κάνει μια επαναληπτική εμφάνιση πρόσφατης ομιλίας του για την κατάσταση του Εθνους. Και έτσι θα πέρναγε αυτό τον σκόπελο. Τα πράγματα όμως δεν μπορούσαν να πάνε πιο στραβά.

Αντίθετα, τραύλισε. Κάπου σκάλωσε. Και με λιγότερο από πέντε μήνες μέχρι τον Νοέμβριο, επιβεβαίωσε τους χειρότερους φόβους των Δημοκρατικών: Οτι χάνει αυτή την προεδρική εκστρατεία από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Ο συναγερμός για τους Δημοκρατικούς άρχισε να να χτυπά τη στιγμή που ο Μπάιντεν άρχισε να μιλάει με μια διακεκομμένη, βραχνή φωνή. Λίγα λεπτά στην ομιλία, πάλευε να υπερασπίσει την οικονομική πολιτική του και έκανε λάθη στην περιγραφή βασικών πτυχών του νέου σχεδίου για την υγεία που είναι και ένα από τα «δυνατά σημεία» της προεκλογικής του εκστρατείας, λέγοντας “νικήσαμε επιτέλους το Medicare” και δηλώνοντας λανθασμένα πόσο είχε μειώσει την τιμή της ινσουλίνης η κυβέρνησή του. Μίλησε και για το Αφγανιστάν, αναφέροντας την πλήρως αποτυχημένη απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων επί προεδρίας του, χωρίς να του ζητηθεί!

Επανειλημμένα μπέρδεψε “δισεκατομμύρια” και “εκατομμύρια”, και βρέθηκε να υπερασπίζεται τον εαυτό του για μεγάλα διαστήματα της 90λεπτης ομιλίας.

Και όταν δεν μιλούσε, στεκόταν παγωμένος πίσω από το πόντιουμ του, με το στόμα ανοιχτό, τα μάτια του διογκωμένα και απλανή για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

“Ο Μπάιντεν είναι τελειωμένος , σας το λέω τώρα” είπε ο Τζέι Σουρντουκόβσκι, δικηγόρος και ακτιβιστής των Δημοκρατικών από το Νιου Χάμσαϊρ που ήταν συμπρόεδρος της προεδρικής εκστρατείας του πρώην κυβερνήτη του Μέριλαντ Μάρτιν Ο’Μάλεϊ το 2016 στην πολιτεία.

Πρωτοκλασάτα  στελέχη των Δημοκρατικών εξέφρασαν σύγχυση και ανησυχία καθώς παρακολουθούσαν τα πρώτα λεπτά της εκδήλωσης. Ένας πρώην συνεργάτης του Λευκού Οίκου και της εκστρατείας του Μπάιντεν το αποκάλεσε “τρομερό,” προσθέτοντας ότι έχουν αναγκαστεί να αναρωτιούνται ξανά και ξανά: “Τι είπε τώρα; Αυτό είναι τρελό.”

Αλλά οι πρώτες εντυπώσεις έχουν σημασία — ιδιαίτερα για τους ψηφοφόρους που μόλις συντονίζονται στην εκλογή και που ήταν πιο πιθανό να παρακολουθήσουν την πρώτη ομιλία παρά τη δεύτερη που είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. Και αντί να θέσει τον τόνο της επόμενης φάσης της προεδρικής εκστρατείας, η ασταθής εμφάνιση του Μπάιντεν αναζωπύρωσε τους φόβους μεταξύ των Δημοκρατικών ότι ο ογδονταπεντάχρονος του οποίου η νοητική οξύτητα και η φυσική κατάσταση έχουν αναφερθεί ως οι κύριες ανησυχίες των ψηφοφόρων για την επαναφορά του στον Λευκό Οίκο, μπορεί να μην είναι καν ικανός να οδηγήσει το κόμμα των Δημοκρατικών μέχρι τις εκλογές του Νοεμβρίου….

Κύρια Θέματα και Στιγμές

Ηλικία και Διανοητική Ικανότητα
Ένα από τα κεντρικά θέματα της τηλεμαχίας ήταν η ηλικία και η διανοητική ικανότητα των δύο υποψηφίων. Ο Μπάιντεν, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις για την ηλικία του, υιοθέτησε μια χιουμοριστική προσέγγιση, ενώ ο Τραμπ απέφυγε να συζητήσει το θέμα της ηλικίας του, επικεντρώνοντας τις επιθέσεις του στις διανοητικές ικανότητες του Μπάιντεν.

Οικονομική Πολιτική
Ο Μπάιντεν υπερασπίστηκε την οικονομική του πολιτική, αναδεικνύοντας τις επιτυχίες στην ανασυγκρότηση της οικονομίας και τη μείωση της ανεργίας. Ο Τραμπ αντέκρουσε υποστηρίζοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη ήταν αργή και υποσχέθηκε να επαναφέρει την οικονομία στα επίπεδα πριν την πανδημία.

Εξωτερική Πολιτική
Στο θέμα της εξωτερικής πολιτικής, οι διαφορές ήταν έντονες. Ο Μπάιντεν υπογράμμισε τη σημασία της διατήρησης ισχυρών διεθνών συμμαχιών, ενώ ο Τραμπ επικεντρώθηκε στην ανάγκη για πιο σκληρή στάση απέναντι σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία.

Κοινωνική Πρόνοια και Υγεία
Ο Μπάιντεν αναφέρθηκε εκτενώς στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του στην υγειονομική περίθαλψη και την κοινωνική ασφάλιση, ενώ ο Ντόναλντ Τραμπ επέμεινε στη διατήρηση του συστήματος υγείας που υπήρχε επί της προεδρίας του, που αποδείχτηκε – ιδιαίτερα την περίοδο της πανδημίας – κάτι περισσότερο από άχρηστο και αναποτελεσματικό.

Ζ.Χ.

Πηγή: neostrategy.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια