Μόσχα: Μια αμερικανική ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία υποστηρίζει τους Ουκρανούς στο Κουρσκ

Forward Observations Group via RIA Novosti
Freepen.gr - Δελτίο Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ σχετικά με το διάβημα προς την επιτετραμμένη των ΗΠΑ στη Ρωσία Stephanie Holmes:

Στις 20 Αυγούστου, η Charge d'Affaires των ΗΠΑ Stephanie Holmes κλήθηκε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όπου υποβλήθηκε έντονη διαμαρτυρία με αφορμή τις προκλητικές ενέργειες Αμερικανών δημοσιογράφων που εισήλθαν παράνομα στην περιοχή του Κουρσκ για να καλύψουν προπαγανδιστικά τα εγκλήματα που διαπράττει το καθεστώς του Κιέβου. Επιπλέον, τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν την εμπλοκή μιας αμερικανικής ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας στην υποστήριξη της εισβολής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στο ρωσικό έδαφος.

Τονίστηκε ότι οι ενέργειες αυτές, οι οποίες έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Μπάιντεν περί μη εμπλοκής στις επιθέσεις των ουκρανών νεοναζί κατά της Ρωσίας, καταδεικνύουν σαφώς τον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών ως άμεσου συμμετέχοντος στη σύγκρουση και τη συνενοχή τους στα κακόβουλα σχέδια του Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Τονίστηκε ιδιαίτερα πως οι Αμερικανοί πολίτες που εμπλέκονται σε αυτά τα εγκλήματα θα αντιμετωπίσουν τις απαραίτητες ερευνητικές ενέργειες από τις αρμόδιες υπηρεσίες σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ώστε να διασφαλιστεί ότι θα λογοδοτήσουν. Επιπλέον, διευκρινίστηκε πως όλοι οι ξένοι «ειδικοί» ή μισθοφόροι που περνούν παράνομα τα ρωσικά σύνορα θα θεωρούνται αυτομάτως νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια