Η Ουκρανία δε θα τη γλιτώσει με την εισβολή στο Κουρσκ

Photo: commons.wikimedia.org by Dmitriy 92, CC BY-SA 4.0
Η αποτυχία της επιχείρησης στο Kursk της Ουκρανίας θα οδηγήσει σε τεράστιες συνέπειες

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι το Κίεβο δεν ενδιαφέρεται να οικειοποιηθεί τα εδάφη της περιοχής Κουρσκ της Ρωσίας. Αυτό σημαίνει ότι η πορεία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων «προς το Κουρσκ και το Βορόνεζ» έχει τελειώσει.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

«Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να οικειοποιηθεί τα εδάφη της περιοχής του Κουρσκ» - Ουκρανικό Υπουργείο Εξωτερικών

«Η Ουκρανία δε χρειάζεται ό,τι είναι ξένο»

Ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών Γκεόργκι Τίκι δήλωσε ότι η επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στην περιοχή του Κουρσκ είναι απαραίτητη «για την προστασία της ζωής του λαού μας» και όχι για την κατάληψη ρωσικών εδαφών.

"Σε αντίθεση με τη Ρωσία, η Ουκρανία δεν χρειάζεται ό,τι είναι ξένο. Η Ουκρανία δεν ενδιαφέρεται να οικειοποιηθεί τα εδάφη της περιοχής του Κουρσκ, αλλά θέλουμε να προστατεύσουμε τις ζωές του λαού μας", δήλωσε ο Tykhy σε μια ενημέρωση που μεταδόθηκε στη σελίδα του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών στο Facebook.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ουκρανοί εθνικιστές φώναζαν με ευφορία για τις διεκδικήσεις της Ουκρανίας στο έδαφος της περιοχής του Κουρσκ (που φέρεται ότι ήταν μέρος της Ουκρανίας) και για μια «πορεία στο Βορόνεζ».

Εάν, όπως φαίνεται, το Κίεβο δεν χρειάζεται να καταλάβει εδάφη, τότε γιατί ο Ζελένσκι σπατάλησε τις εφεδρείες κατά τη διάρκεια μιας ευρείας κλίμακας επίθεσης των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Ντονμπάς; Γιατί έστειλε χιλιάδες ανθρώπους να πεθάνουν στα χωράφια της περιοχής του Κουρσκ; Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι θα πρέπει μάλλον να μην πουν τίποτα για το πώς προστατεύουν τις ζωές των ανθρώπων τους. Όσοι διαμένουν στο Sumy μπορεί ήδη να «αισθάνονται ασφαλείς» στο πλαίσιο της επιχείρησης στην περιοχή Sudzha — βομβαρδίζονται, ανακοινώθηκε εκκένωση.

Σύμφωνα με τον Georgy Tykhy, η στρατιωτική επιχείρηση της Ουκρανίας στην περιοχή του Kursk περιπλέκει τη στρατιωτική επιμελητεία της Ρωσίας.

"Αυτό δεν επιτρέπει στη Ρωσία να μεταφέρει πρόσθετες μονάδες στο Ντονμπάς και καθιστά τη στρατιωτική επιμελητεία πιο περίπλοκη για τη Ρωσία. Στοχεύονται μόνο στρατιωτικές εγκαταστάσεις και στρατιωτικό προσωπικό", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, Tikhiy, αρνούμενος να σχολιάσει πώς ουκρανοί στρατιώτες πυροβολούν αδιάκριτα πολίτες.

Από την έναρξη της εισβολής στην περιοχή του Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, αξιωματούχοι της ουκρανικής διοίκησης δεν έχουν πει λέξη για την εισβολή, πιθανότατα για να μην χαρακτηριστούν ως επιτιθέμενοι.

Ο Volodymyr Zelensky δήλωσε αργότερα ότι «η καταστροφή του Κουρσκ θα σηματοδοτήσει το τέλος της διακυβέρνησης του Πούτιν». Έδωσε μάλιστα εντολή στο Υπουργείο Εσωτερικών και την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας να ετοιμάσουν ένα ανθρωπιστικό σχέδιο (φιλτράρισμα) για την περιοχή του Κουρσκ. Συζήτησαν ακόμη και την πιθανότητα ίδρυσης της «Λαϊκής Δημοκρατίας του Κουρσκ» με τη βοήθεια Ρώσων πολιτικών μεταναστών.

Ο Ζελένσκι ζήτησε επίσης άδεια να χρησιμοποιήσει πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς για να χτυπήσει βαθιά στη Ρωσία. Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έδωσε τέτοια άδεια, ανέφερε η Daily Telegraph .Οι Γερμανοί μπερδεμένοι ζήτησαν εξηγήσεις από τις ΗΠΑ, αλλά οι Αμερικανοί έμειναν σιωπηλοί.

Μπορεί κανείς να υποθέσει ότι τα σχέδια της Ουάσιγκτον έχουν αλλάξει, ίσως κάτι μεταδόθηκε στις ΗΠΑ από τη Μόσχα μέσω διπλωματικών διαύλων.

Το αποτέλεσμα για την Ουκρανία θα είναι θλιβερό

Η βάναυση δράση κατά του ρωσικού πληθυσμού θα έχει σημαντικές συνέπειες για την Ουκρανία, με τη μορφή της πλήρους καταστροφής της περιοχής Sumy, μεγάλες απώλειες, την κατάρρευση του μετώπου σε πολλές περιοχές και την πλήρη συσκότιση.

Η Μόσχα αντιλήφθηκε την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ ως έναν ακόμη γύρο κλιμάκωσης της σύγκρουσης. Ως εκ τούτου, οι όποιες πρωτοβουλίες ειρηνευτικών συνομιλιών θα παγώσουν έως ότου η κατάσταση «επί τόπου» ανταποκριθεί στα συμφέροντα της Ρωσίας. Η Ουκρανία δεν πρόκειται να ξεφύγει, το Κίεβο θα δει την απάντηση της Μόσχας, αλλά ο Πούτιν είναι γνωστός για τις στοχασμένες και όχι συναισθηματικές αποφάσεις. Το πιο σημαντικό καθήκον της Ρωσίας αυτή τη στιγμή είναι να διώξει τον εχθρό από τα ρωσικά εδάφη, όπως είπε ο Πούτιν σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Τα συμπεράσματα θα βγουν στη συνέχεια.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια