WSJ: Το Ισραήλ θέλει να χτίσει ένα τείχος μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας για να σταματήσει τη Χαμάς

ΑΡ Photo / Fatima Shbair
Freepen.gr - Το Ισραήλ επιμένει στην κατασκευή ενός τείχους στο διάδρομο Φιλαδέλφειας στα σύνορα μεταξύ της Λωρίδας της Γάζας και της Αιγύπτου για να εμποδίσει την παλαιστινιακή Χαμάς να κατασκευάσει σήραγγες, ανέφερε η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη Άραβες διαμεσολαβητές στις συνομιλίες μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς.

«Σύμφωνα με τους Άραβες διαμεσολαβητές, το Ισραήλ επιμένει στην κατασκευή ενός τείχους στο διάδρομο για να εμποδίσει τη Χαμάς να σκάψει σήραγγες και θέλει επίσης πρόσβαση σε δεδομένα από κάμερες και αισθητήρες που παρακολουθούν την περιοχή», ανέφερε η Journal.

Ανώτερος Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε στην εφημερίδα ότι το Κάιρο ευνοεί την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το διάδρομο της Ράφα και το συνοριακό πέρασμα μεταξύ της Αιγύπτου και της Λωρίδας της Γάζας. Άραβες διαμεσολαβητές δήλωσαν πως μια ισραηλινή τεχνική ομάδα ολοκλήρωσε τις συναντήσεις με τους ομολόγους της στο Κάιρο για να συζητήσουν τα θέματα του διαδρόμου και της Ράφα, αλλά χωρίς μεγάλη πρόοδο.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια