Γάζα: Η γενοκτονία έχει όνομα (34.000 ονόματα)


Οι νεκροί της Γάζας δεν είναι απλοί αριθμοί. Το Υπουργείο Υγείας στη Γάζα δημοσίευσε έγγραφο 649 σελίδων με το όνομα, την ηλικία, το φύλο και τον αριθμό ταυτότητας κάθε Παλαιστίνιου πολίτη που σκοτώθηκε στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου έως τις 31 Αυγούστου.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν οι παραπάνω πληροφορίες για περισσότερους από 34 χιλιάδες ανθρώπους από τους 42 χιλιάδες περίπου που έχουν σκοτωθεί.

Στις πρώτες 14 σελίδες η ηλικία των θυμάτων είναι κάτω του 1 έτους, ενώ στις τελευταίες 11 σελίδες (σελ. 639 – 649), οι ηλικίες κυμαίνονται από 77 έως 101 έτη. Πρόκειται για Παλαιστίνιους πολίτες, μεγαλύτερους σε ηλικία από το κράτος του Ισραήλ.
Οι επίσημοι αριθμοί έχουν καθηλωθεί εδώ και μήνες. Αυτό εξυπηρετεί τη στρατηγική του Ισραήλ να νανουρίζει το δυτικό κοινό με μια ψεύτικη αίσθηση εφησυχασμού.

Ο αναφερόμενος απολογισμός των νεκρών στη Γάζα είναι πολύ χαμηλός με κάθε πιθανή μέτρηση. Οι αριθμοί των νεκρών άρχισαν να σταματούν την άνοιξη, περίπου την εποχή που το Ισραήλ ολοκλήρωσε την καταστροφή των νοσοκομείων της Γάζας και απήγαγε μεγάλο μέρος του ιατρικού προσωπικού.

Πρέπει να το τονίσουμε αυτό -πόσο μάλλον όταν οι απολογητές του Ισραήλ συμμετέχουν δυναμικά σε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης για να υποδηλώσουν ότι οι αριθμοί είναι διογκωμένοι.

Στις 6 Μαΐου, 7 μήνες μετά τη σφαγή του Ισραήλ, αναφέρονταν 34.735 νεκροί. Αυτός ήταν ένας μέσος όρος 4.960 Παλαιστινίων που σκοτώνονταν κάθε μήνα.

Μια τέτοια εξήγηση είναι εύκολο να δοθεί: Το Ισραήλ κατέστρεψε τους οργανισμούς της Γάζας και τις ιατρικές της υποδομές, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων της, πριν από πολλούς μήνες, καθιστώντας αδύνατο για τους αξιωματούχους εκεί να παρακολουθούν πόσοι Παλαιστίνιοι σκοτώνονται από το Ισραήλ.

Πριν από περισσότερο από ένα μήνα, η οργάνωση Save the Children επισήμανε ότι περίπου 21.000 παιδιά στη Γάζα αγνοούνται, εκτός από τα 16.000 που είναι γνωστό ότι έχουν σκοτωθεί από το Ισραήλ. Πολλά είναι πιθανό να έχουν υποστεί ένα τρομακτικό θάνατο κάτω από τα χαλάσματα – σταδιακά, πνιγμένα μέχρι θανάτου ή πεθαίνοντας αργά από την πείνα και την αφυδάτωση.

Αλλά και πάλι, ακόμη και αυτοί οι συγκλονιστικοί αριθμοί είναι πιθανό να είναι μια σοβαρή υποεκτίμηση.

Με πληροφορίες από τους δημοσιογράφους Τζόναθαν Κουκ και Σαρίφ Κούντους.

Πηγή: INFO-WAR

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια