Το Κρεμλίνο σχολίασε την ιδέα μιας νέας αρχιτεκτονικής ασφάλειας στην Ευρώπη

RIA Novosti / Natalya Seliverstova
Freepen.gr - Η νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας στην Ευρώπη θα αποτελέσει θέμα ιδιαίτερης ανησυχίας για τη Μόσχα καθώς είναι απαραίτητο να διασφαλιστούν οι εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ρωσίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Φυσικά, αυτό θα είναι ένα θέμα ιδιαίτερης ανησυχίας για εμάς, προκειμένου να διασφαλίσουμε τα νόμιμα συμφέροντα ασφαλείας μας, ένα κατάλληλο σύστημα εγγυήσεων και ούτω καθεξής», δήλωσε ο Πεσκόφ στους δημοσιογράφους.

Τον Ιούλιο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία είναι αδύνατη χωρίς η «αντίπαλη πλευρά» να συμφωνήσει σε μη αναστρέψιμα και αποδεκτά βήματα για τη Ρωσία. Τόνισε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν μπορεί να επιτρέψει στον εχθρό να εκμεταλλευτεί την κατάπαυση του πυρός για να βελτιώσει την κατάστασή του και να αποκαταστήσει τις δυνάμεις του.

Την Κυριακή, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε σε διεθνές συνέδριο για την ειρήνη στο Παρίσι ότι η Ευρώπη θα πρέπει να λάβει υπόψη της τη γεωγραφική της πραγματικότητα, η οποία δεν περιορίζεται από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, και να επανεξετάσει τις σχέσεις με τη Ρωσία στο μέλλον, καθώς και την ειρήνη στην ήπειρο.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια