Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αποκρούσει στρατιωτική επίθεση από κάθε κατεύθυνση - Πούτιν

Alexander Kazakov/Russian Presidential Press and Information Office/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη να αποκρούσει κάθε πιθανή στρατιωτική επίθεση από οποιαδήποτε κατεύθυνση, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες στην άσκηση διοίκησης Ocean-2024.

«Η Ρωσία πρέπει να είναι έτοιμη για οποιαδήποτε εξέλιξη. Οι ένοπλες δυνάμεις μας πρέπει να παρέχουν αξιόπιστη προστασία της κυριαρχίας και των εθνικών συμφερόντων της Ρωσίας, να αποκρούουν οποιαδήποτε στρατιωτική επίθεση από όλες τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της ωκεάνιας και θαλάσσιας ζώνης», τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος. Πρόσθεσε ότι «το Πολεμικό Ναυτικό διαδραματίζει βασικό ρόλο στην επίλυση αυτού του καθήκοντος».

Ο Πούτιν ευχήθηκε στους συμμετέχοντες στην άσκηση «επιτυχία στην εκπλήρωση των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί». «Καλή τύχη!», τους ενθάρρυνε ο πρόεδρος.

Στις ασκήσεις Ocean-2024 συμμετέχουν πάνω από 400 πολεμικά πλοία, υποβρύχια και σκάφη υποστήριξης του βοηθητικού στόλου, περισσότερα από 120 αεροσκάφη και ελικόπτερα της ναυτικής αεροπορίας και των αεροδιαστημικών δυνάμεων, περίπου 7.000 μονάδες στρατιωτικού και ειδικού εξοπλισμού και πάνω από 90.000 άτομα προσωπικό. Οι ασκήσεις αυτές διεξάγονται στα ύδατα του Ειρηνικού και του Αρκτικού Ωκεανού, καθώς και στη Μεσόγειο, την Κασπία και τη Βαλτική Θάλασσα.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια