Ειδικός αποκάλυψε τις απώλειες των τουρκικών τραπεζών λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας

RIA Novosti / Pavel Bednyakov
Freepen.gr - Οι τουρκικές τράπεζες έχασαν περίπου δύο δισεκατομμύρια δολάρια από τα έσοδα των εξαγωγών τους πρώτους οκτώ μήνες του τρέχοντος έτους λόγω της πίεσης των αμερικανικών κυρώσεων στη Ρωσία, δήλωσε στο RIA Novosti ο Τούρκος οικονομικός παρατηρητής Mustafa Recep Ercin.

Ο Ρώσος πρέσβης στην Άγκυρα Αλεξέι Ερκόφ δήλωσε νωρίτερα στο RIA Novosti ότι τα προβλήματα στους αμοιβαίους διακανονισμούς μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας παραμένουν, υπάρχουν περιπτώσεις μπλοκαρίσματος εμβασμάτων και κλεισίματος λογαριασμών, ενώ οι τουρκικές τράπεζες είδαν αύξηση των περιπτώσεων «συμπίεσης» εταιρειών που εμπλέκονται στη διαμετακόμιση αγαθών προς τη Ρωσία. Οι τουρκικές τράπεζες δέχονται αυξημένες πιέσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες σχετικά με τις συναλλαγές με τη Ρωσία και λαμβάνουν τακτικά προειδοποιήσεις για την ανάγκη αυστηρού ελέγχου των πηγών αποστολής πληρωμών, δήλωσε στο RIA Novosti ενημερωμένη πηγή στην τουρκική χρηματοπιστωτική αγορά.

«Λόγω της πίεσης της Ρωσίας στις τουρκικές τράπεζες, η Τουρκία έχασε περίπου 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα από εξαγωγές τους πρώτους οκτώ μήνες. Αν λάβουμε υπόψη το δυναμικό της, οι απώλειες είναι πολύ μεγαλύτερες», δήλωσε ο Ercin.

Είπε ότι οι οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών δεν θα επιδεινωθούν οριστικά, αλλά χάθηκαν ευκαιρίες.

«Πώς θα στηριχθεί η Ρωσία στην Τουρκία όταν έχει προβλήματα; Είμαι σίγουρος ότι το οικονομικό επιτελείο του Κρεμλίνου πιθανόν να κάνει στον εαυτό του αυτή την ερώτηση. Και οι Τούρκοι συνάδελφοί τους πρέπει να το σκέφτονται επίσης», δήλωσε ο Ercin.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια