Ένα νέο level πολέμου *


Η έκρηξη χιλιάδων βομβητών, ασυρμάτων και άλλων ηλεκτρονικών συσκευών αυτήν την εβδομάδα στον Λίβανο, προκάλεσε δεκάδες νεκρούς και πάνω από 3.000 τραυματίες – εκ των οποίων εκατοντάδες σε κρίσιμη κατάσταση. Επρόκειτο για ένα τυφλό τρομοκρατικό κτύπημα που διαπράχθηκε από το Ισραήλ και τις υπηρεσίες του.

Εδώ και έναν χρόνο περίπου, παρακολουθούμε σε απευθείας μετάδοση μια γενοκτονία και εθνοκάθαρση στην Παλαιστίνη, στο όνομα του «δικαιώματος του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», με τις ευλογίες όλων των Δυτικών δυνάμεων και την ολόπλευρη στήριξη των ΗΠΑ. Παράλληλα το σιωνιστικό Ισραήλ έχει επιδοθεί σε πληθώρα κι άλλων τρομοκρατικών πράξεων και στοχευμένων δολοφονιών στη Συρία, στο κέντρο της Τεχεράνης κ.α., επιδιώκοντας να κλιμακώσει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Είναι αδιαμφισβήτητο πως το Ισραήλ αντιγράφει ναζιστικές μεθόδους, παρόλο που οι Εβραίοι γνώρισαν στο πετσί τους τη ναζιστική θηριωδία. Τώρα τα μαζικά αντίποινα, η γενοκτονία, η δολοφονία παιδιών, οι βόμβες σε νοσοκομεία και σχολεία έχουν γενικευτεί. Η ανατίναξη των σπιτιών και υποδομών των Παλαιστινίων δεν διαφέρει καθόλου από το κάψιμο χωριών και πόλεων από τους Ναζί. Πρόσφατα είδαμε βίντεο με ισραηλινό στρατιώτη σε άρμα μάχης να αφιερώνει την ανατίναξη ενός ολόκληρου οικήματος στην αγαπημένη του…

Αλλά το πρόσφατο τρομοκρατικό τυφλό κτύπημα με την έκρηξη των βομβητών οδηγεί και σε άλλες σοβαρές σκέψεις. Ο πόλεμος αλλάζει μορφή και τρόπους, διεξάγεται με όλα τα μέσα, και πλέον χωρίς κανόνες. Όπου να ’ναι θα φθάσουμε στους βιολογικούς πολέμους, ή σε σύγχρονες μορφές χημικού πολέμου. Κι όλοι οι τελάληδες απειλούν για χρήση και «ελαφρών» πυρηνικών όπλων.

Η επιλογή του πολέμου είναι γενικευμένη στον σύγχρονο κόσμο, και όλοι προετοιμάζονται για αυτό. Βρισκόμαστε όμως σε ένα σημείο που η Τεχνητή Νοημοσύνη, οι νέες τεχνολογίες και ο υβριδικός πόλεμος με μηχανές, χωρίς ανθρώπους, παίρνουν τη θέση τους στη στρατιωτική σύγκρουση…

Χρειάζεται να δούμε πιο συγκεκριμένα τι σημαίνει το νέο τρομοκρατικό κτύπημα. Συσκευές που έχουμε πάνω μας, όπως ένα κινητό τηλέφωνο, μπορούν να μετατραπούν σε καταστροφικά όπλα; Οι σύγχρονοι δουλοπάροικοι, σε όποιο σημείο της Γης κουβαλούν και την «αλυσίδα» τους, το κινητό. Ένα μέσο που υποτίθεται έφερε πιο κοντά τους ανθρώπους (αφαιρώντας μεγάλο μέρος της κοινωνικότητας). Μαζί με το διαδίκτυο, τα κινητά όχι απλώς μπορούν να παρακολουθηθούν, να επισημάνουν κάθε μετακίνηση, κάθε προτίμηση κ.λπ., αλλά την κατάλληλη στιγμή μπορεί και να «σβήσουν». Μπορεί ακόμα να «πέσει» διατεταγμένα ολόκληρο το διαδίκτυο κ.λπ. σε μια περιοχή ή πόλη, με τη συνεργασία κυβερνήσεων και εταιριών. Αυτά ξέραμε μέχρι σήμερα. Τώρα μαθαίνουμε ότι μια συσκευή επικοινωνίας μπορεί να χρησιμεύσει και σαν φονική μηχανή.

Με άλλο τρόπο, οι σύγχρονοι Δυνάστες τα κάνουν όλα και είναι αδίστακτοι προκειμένου να επικρατήσουν. Αλλά σε τελευταία ανάλυση, ο αποφασιστικός παράγοντας δεν είναι η τεχνολογία ή τα όπλα, αλλά οι άνθρωποι. Γιατί αυτοί μπορούν να αγωνιστούν και να αποτινάξουν την τεχνοφασιστική μηχανή του σύγχρονου μεταβιομηχανικού ψηφιακού καπιταλισμού/ιμπεριαλισμού.

Στην Παλαιά Διαθήκη περιγράφεται η Έξοδος των Εβραίων από την Αίγυπτο. Αλήθεια τι θα καταφέρουν τα σιδερικά, οι έξυπνες βόμβες, οι μυστικές υπηρεσίες, οι τεχνολογικές πειρατείες, οι επιλεγμένες δολοφονίες, η μαζική τρομοκρατία, όταν μεγάλοι πληθυσμοί εκατομμυρίων ή και δισεκατομμυρίων ανθρώπων αποφασίσουν μια νέα μεγάλη Έξοδο; Μπορεί να φανταστεί κανείς μια τέτοια Έξοδο των αραβικών και μουσουλμανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή;

Οι λαοί και οι μεγάλες μάζες γράφουν την ιστορία. Αυτοί μετακινούν τα βουνά στους ώμους τους, κι όχι η «κυβερνοασφάλεια», η «κρυπτογραφία», η νέα Διεθνής της παγκόσμιας τρομοκρατίας (ΗΠΑ + partners).

Η καταγγελία της γενοκτονίας των Παλαιστινίων, η καταδίκη του σιωνιστικού Ισραήλ ως εμπρηστή του πολέμου, η καταγγελία των ναζιστικών μεθόδων που αυτό χρησιμοποιεί με τη στήριξη, και συχνά τον θαυμασμό, όλης της «πολιτισμένης» Δύσης, είναι μέρος του παγκόσμιου αγώνα για την ειρήνη στον κόσμο.

* editorial από τον 'Δρόμο' που κυκλοφορεί

Πηγή: edromos.gr

από dromosanoixtos.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια